Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exžilinčan zdupľoval hrôzu. Slovanisti sa kajali pred fanúšikmi

Po minulotýždňovej domácej remíze s litovským FK Žalgiris Vilnius 0:0 dostal vytúžený postup futbalistov Slovana do vyraďovacej časti Európskej konferenčnej ligy ďalšiu trhlinu.

16.09.2022 07:07
Vernon De Marco Foto: ,
Kapitán Slovana Vernon De Marco na archívnej snímke.
debata (9)

Bratislavský tím totiž vo štvrtok v súboji základnej H-skupiny prehrali na pôde arménskeho FK Pjunik Jerevan 0:2, keď oba góly inkasoval v prvom polčase v rýchlom slede. Brankára Adriána Chovana prekonali v 35. a 37. minúte Artak Dašjan a Yusuf Otubanjo.

Zverenci trénera Vladimíra Weiss staršieho boli v Arménsku v ofenzíve bezzubí a v bez streleného gólu a len s jedným bodom sú na dne tabuľky H-skupiny.

SR Bratislava šport futbal EKL H Slovan Vilnius BAX Čítajte aj Bez gólu a bez šance, Slovan zlyhal. Weiss: Vyvodím dôsledky

V prvom polčase s výnimkou krátkeho úseku neukázal Slovan smerom dopredu nič, napriek tomu mal na konte tri strely na bránku.

Domáci udreli v rozpätí troch minút strelami spoza pokutového územia, keď najprv skóroval stredopoliar Dašjan a po ňom aj nigérijský útočník Otubanjo, v minulosti hráč MŠK Žilina.

Po zmene strán boli „belasí“ trochu aktívnejší, no do vážnej gólovej príležitosti sa nedostali. Pjunik v druhej polovici duelu stavil na pozornú defenzívu a to sa mu vyplatilo, keďže si do tabuľky pripísal tri body.

Netherlands Soccer Europa League Čítajte aj Slováci v Európe triafali ostrými. Hamšík aj Hancko prispeli k triumfom

„Musíme si úprimne povedať, že sme odohrali najhorší zápas celej sezóny. Už dlho sme takto zle nehrali. Neboli sme dobrí s loptou ani fyzicky, počas celého priebehu sme boli málo aktívni a strácali sme ľahké lopty. Neboli sme ani dostatočne nebezpeční a ani sme dobre nebránili,“ reagoval pre stránku klubu kapitán Slovana Vernon De Marco.

"Aj ja samozrejme beriem zodpovednosť za svoj výkon. Cestujeme domov, v nedeľu nás čaká veľmi ťažký zápas, na ktorý sa musíme v hlave nastaviť.

Toto, čo sa stalo dnes, sa nesmie opakovať. Fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť, sme sa po zápase ospravedlnili za dnešný výkon. Vážime si, že boli s nami aj v ťažkých chvíľach, aj keď si dnes od nich zaslúžime kritické slová,“ doplnil.

Najlepšie platení slovenskí futbalisti Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
18. Tomáš Suslov (Groningen) - 50-tisíc.

Najbližšie sa Slovan Bratislava v EKL predstaví až 6. októbra vo švajčiarskom Bazileji, ktorý v doterajších dvoch dueloch nestratil ani bod a je lídrom tabuľky. O týždeň neskôr 13.10. úradujúci slovenský šampión privíta švajčiarskeho súpera doma.

Cez víkend odohrá v lige derby proti Trnave na jej štadióne.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Program a výsledky Slovana v EKL

8. septembra (21.00): Slovan Bratislava – Žalgiris Vilnius 0:0
15. septembra (18.45): Pjunik Jerevan – Slovan Bratislava 2:0
6. októbra (21.00): FC Bazilej – Slovan Bratislava 0:2
13. októbra (18.45): Slovan Bratislava – FC Bazilej 3:3
27. októbra (21.00): Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 2:1
3. novembra (18.45): Žalgiris Vilnius – Slovan Bratislava 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Pjunik Jerevan #Vernon De Marco