Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý vulgarizmus do ticha. Tribúny sa kvôli kráľovnej dosekali

Snaha o uctenie si britskej kráľovnej Alžbety II. na štvrtkových zápasoch európskych pohárových súťaží sa nestretla len s pozitívnym prijatím. Pred duelmi Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy či na začiatku ich druhých polčasov bola na štadiónoch za zosnulú panovníčku minúta ticha.

09.09.2022 10:08
Londýn, Alžbeta, West Ham Foto: ,
Zosnulú kráľovnú si uctili minútou ticha na viacerých štadiónoch. Snímka je z Londýna, kde West Ham hostil rumunský FC SB.
debata (48)

Týkalo sa to aj bratislavského Tehelného poľa, kde Slovan hostil litovský Vilnius. Ako sme informovali, časť fanúšikov pri spomienke pískala. Štadión slovenského majstra však nebol jediným miestom, na ktorom pietny akt zatienilo neúctivé správanie v hľadisku.

SR Bratislava šport futbal EKL H Slovan Vilnius BAX Čítajte viac Hanba, ktorá ide do sveta. Slovanisti pískali počas minúty ticha za kráľovnú

Fanúšikom pred druhým polčasom zápasu EKL v škótskom Edinburghu medzi domácim tímom Heart of Midlothian a tureckým Basaksehirom (0:4) oznámili, že minútu ticha začne a ukončí hvizd rozhodcu.

Jeden z priaznivcov zakričal na adresu kráľovnej vulgarizmus: „F… the Queen.“ Aj tento okamih prispel k rozpútaniu hnevu.

„Prišlo k hádkam na tribúnach a keď niektorí priaznivci začali spievať hymnu God Save The Queen, ozval sa piskot. Z minúty ticha sa stal chaos,“ informoval portál Dailymail.

Kráľovná s tenistami, hokejistami či futbalistami Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Júl 1957. Kráľovná Alžbeta II. gratuluje...

Spomínaný zdroj priniesol aj pohľad jedného z fanúšikov:

"Bol to skutočne zlý nápad, skončilo sa to trápnosťou. Pískanie sa striedalo s nadávkami a oplzlosťami, niektorí fanúšikovia boli ticho, iní spievali hymnu.

Bolo to rozhodne neúctivé gesto vzhľadom na to, že naša milovaná kráľovná zomrela. Môžete si myslieť o monarchii čokoľvek, no slúžila nášmu národu 70 rokov."

Adrián Chovan Čítajte aj Voľný víkend? Teším sa, azda ma za to nikto nezožerie...

Piskot sa ozval aj pred štartom druhého polčasu duelu Európskej ligy v St. Gallene, kam sa presťahoval FC Zürich, pretože na jeho štadióne sa konal míting Diamantovej ligy.

Minútu ticha v zápase s Arsenalom (vyhral 2:1) museli pre reakcie z tribún v podobe bučania, pískania a posmeškov predčasne ukončiť približne po 40 sekundách.

„Nechutné a poburujúce. Fanúšikovia FC Zürich by sa mali hanbiť,“ znela jedna z reakcií fanúšika londýnskeho tímu na sociálnych sieťach.

Minúta ticha za britskú kráľovnú Alžbetu II.... Foto: SITA/AP, GIAN EHRENZELLER
Zürich, Arsenal Minúta ticha za britskú kráľovnú Alžbetu II. pred zápasom Zürich - Arsenal.

Viacero podujatí zrušili

V reakcii na úmrtie britskej kráľovnej Alžbety II. zrušili viacero športových podujatí vo Veľkej Británii. Organizátori predčasne ukončili cyklistické preteky Okolo Británie pred záverečnými tromi etapami, ktoré mali byť na programe od piatka do nedele.

Za víťaza vyhlásili Španiela Gonzala Serrana zo stajne Movistar, ktorý bol na čele celkovej klasifikácie po 5. etape.

Vedenie futbalovej Premier League vzdalo v oficiálnom vyhlásení úctu kráľovskej rodine a uviedlo, že je „hlboko zarmútené“ správou o smrti kráľovnej.

V piatok rozhodlo o odložení všetkých plánovaných duelov 7. kola na „znak rešpektu“ po úmrtí britskej kráľovnej Alžbety II.

Golfový turnaj BMW PGA Championship, zaradený do European Tour, prerušili vo štvrtok okamžite po oficiálnej správe o úmrtí Alžbety II. a v piatok zostali brány golfového Wentworth Clubu v anglickom stredisku Virginia Water zavreté.

V piatok sa neuskutočnil ani plánovaný druhý test kriketového súboja medzi Anglickom a Juhoafrickou republikou v londýnskom Kenningtone. Vo štvrtok a piatok odvolali i plánované dostihové mítingy a od štvrtka večera až do konca víkendu prerušili ligové ragbyové súťaže v Anglicku i Škótsku. (TASR)

Alžbeta II., športovci Čítajte aj Buly v NHL i pod Tatrami či olympijský vtip. Za kráľovnou smúti aj športový svet

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Alžbeta II. #FC Zürich #Heart of Midlothian