Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan spoznal súperov v Konferenčnej lige. Na žreb reagoval aj Weiss

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava narazia v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 na FC Bazilej, Žalgiris Vilnius a Pjunik Jerevan. Rozhodol o tom piatkový žreb v tureckom Istanbule.

26.08.2022 15:10 , aktualizované: 17:33
SR šport futbal EKL play off odvety Slovan... Foto: ,
Postupová radosť futbalistov Slovana po vyradení Mostaru.
debata (3)

Slovan bude hrať v H-skupine, pred žrebom figuroval v 2. výkonnostnom koši. Pri žrebe bolo 32 tímov, ktoré následne vyžrebovali do ôsmich skupín po štyroch.

Súboje v skupine absolvujú „belasí“ 8. a 15. septembra, 6., 13. a 27. októbra a 3. novembra. Víťaz každej z ôsmich skupín postúpi do osemfinále play off EKL.

Družstvá na druhých miestach absolvujú baráž, kde budú čeliť ôsmim tímom z Európskej ligy, ktoré skončili vo svojich skupinách na treťom mieste.

Konferenčná liga, trofej Čítajte viac Žreb Európskej konferenčnej ligy sme sledovali ONLINE

Pre tímy na 3. a 4. mieste sa účinkovanie v pohárovej Európe skončí. Hrať sa bude o 18.45 a 21.00 SEČ.

Okrem slovenského šampióna sa v skupinovej časti EKL predstaví aj niekoľko futbalistov spod Tatier. V C-skupine sa poľský tím Lech Poznaň s obrancom Ľubomírom Šatkom stretne so španielskym Villarrealom, izraelským Hapoelom Beer Ševa a rakúskou Austriou Viedeň.

Ďalší reprezentant Ondrej Duda a jeho nemecký klub 1. FC Kolín nad Rýnom čakajú v D-skupine súboje proti srbskému Partizanu Belehrad, francúzskemu OGC Nice a českému 1. FC Slovácko, v ktorom pôsobia Patrik Šimko a Michal Tomič.

716624208 Čítajte viac Dudov Kolín aj Slovácko idú ďalej. Slaviu zachránil striedajúci Schranz

Slavia Praha v kádri s Jakubom Hromadom a Ivanom Schranzom v G-skupine absolvuje po dve stretnutia proti rumunskému Klužu, tureckému Sivassporu a kosovskému družstvu FC Ballkani Suhareke.

"Z pozície diváka to nie je príliš atraktívna skupina, ale je hrateľná. Verím, že uhráme dobré výsledky. Uvidíme, čo nám prinesie program, to bude veľmi dôležité.

Body sa budú počítať na konci. Je to hrateľná skupina a uvidíme. Musíme si súperov zanalyzovať. Boli tam aj atraktívnejší a ťažší súperi, ale žreb je žreb.

Musíme sa tomu prispôsobiť a odohrať dobré zápasy. Papierovo je najlepší Bazilej a bude asi favorit skupiny. Uvidíme, čo bude v našich silách, nechcem predbiehať.

Budeme bojovať a verím, že potešíme divákov. Žiadny zo zápasov nebude ľahká prechádzka," povedal v prenose RTVS kouč Slovana Vladimír Weiss starší.

SR šport futbal EKL play off odvety Slovan Mostar BAX Čítajte aj Ohlasy: Krôčik od historickej chvíle. Mostarský sen zničili zázračné nožničky

Obranca Slovana Lukáš Pauschek si prial londýnsky West Ham, čo sa mu nesplnilo.

"Samozrejme, žreb som si nenechal ujsť a pozorne som ho sledoval. Každý tím, ktorý sa dostal do Európskej konferenčnej ligy, musel na ceste do skupiny ukázať svoju kvalitu a silu. Na druhej strane, táto skupina je hrateľná a môžeme v nej pomýšľať na postup.

Žiaden zápas v skupine nebýva ľahký, sú to špecifické duely, no máme šancu a chceme sa jej chopiť. Verím, že na Tehelnom poli opäť uvidíme pekné návštevy a fanúšikovia budú znovu naším dvanástym hráčom.

Osobne som si z prvého koša prial West Ham, čo sa mi žiaľ nesplnilo, no taký je žreb, ktorý neovplyvníme. Ideme do toho a verím, že s fanúšikmi prežijeme ďalšie pekné európske pohárové chvíle.

Samozrejme viem, že vo Vilniuse hrá Jakub Sylvestr, ktorého som v mojich začiatkoch v áčku stretol na niekoľkých tréningoch s prvým tímom. Určitým spôsobom poznáme jeden druhého, vieme o sebe. Najmä pre Jakuba bude určite špecifické prísť na Tehelné pole, kde hrával."

Marek Hamšík v drese Trabzonsporu. Čítajte aj Hamšíka a spol. čaká aj Ferencváros. Žreb Európskej ligy je známy

Brankár Slovana považuje skupinu za hrateľnú.

"Pred žrebom som si veľmi prial West Ham či Slaviu Praha. Možno sme si priali práve takéto mená, ale človek si nevyberie. V prvom rade sme veľmi šťastní, že sme tento žreb mohli takto pozorne sledovať.

Dostali sme takisto zaujímavých súperov a osobne si myslím, že skupina je hrateľná. Bude záležať na nás, ako sa pobijeme o postup do vyraďovacej fázy. Veríme, že aj na jeseň v skupine nám fanúšikovia vytvoria takú fantastickú kulisu ako na posledných európskych zápasoch."

Zloženie základných Európskej konferenčnej ligy 2022/2023:

A-skupina: Istanbul Basaksehir (Tur.), AC Fiorentina (Tal.), Heart of Midlothian (Škót.), FK RFS Riga (Lot.)
B-skupina: West Ham United (Angl.), FCSB (Rum.), RSC Anderlecht Brusel (Belg.), Silkeborg IF (Dán.)
C-skupina: Villarreal CF (Šp.), Hapoel Beer Ševa (Izr.), Austria Viedeň (Rak.), Lech Poznaň (Poľ., Ľubomír Šatka)
D-skupina: Partizan Belehrad (Srb.), 1. FC Kolín nad Rýnom (Nem., Ondrej Duda), OGC Nice (Fr.), 1. FC Slovácko (ČR, Patrik Šimko, Michal Tomič)
E-skupina: AZ Alkmaar (Hol.), Apollon Limassol (Cyp.), FC Vaduz (Licht.), SK Dnipro-1 (Ukr.)
F-skupina: KAA Gent (Belg.), Molde FK (Nór.), Shamrock Rovers (Ír.), Djurgaardens IF Štokholm (Švéd.)
G-skupina: SK Slavia Praha (ČR, Jakub Hromada, Ivan Schranz), CFR Kluž (Rum.), Sivasspor (Tur.), FC Ballkani Suhareke (Kos.)
H-skupina: FC Bazilej (Švaj.), ŠK Slovan Bratislava (SR), FK Žalgiris Vilnius (Lit., Jakub Sylvestr), FC Pjunik Jerevan (Arm.)

Vizitky súperov Slovana v H-skupine:

==== FC Bazilej ====
Prezývka: RotBlau, Bebbi, FCB
Klubové farby: červená, modrá, žltá
Založený: 1893
Štadión: St. Jakob Park
Kapacita: 42 500
Tréner: Alex Frei
Najväčšie úspechy: 20-násobný majster Švajčiarska, účastník osemfinále Ligy majstrov (2002/2003, 2011/2012, 2014/2015, 2017/2018), semifinalista Európskej ligy (2012/2013)

==== FK Žalgiris Vilnius ====
Prezývka: Žalgiriečiai
Klubové farby: zelená a biela
Založený: 1947
Štadión: LFF stadionas
Kapacita: 5000
Tréner: Vladimir Čeburin
Najväčšie úspechy: 9-násobný majster Litvy

==== FC Pjunik Jerevan ====
Klubové farby: tmavomodrá, červená, oranžová
Založený: 1992
Štadión: Stadion republiky Vazgena
Kapacita: 14.403
Tréner: Jegiše Melikjan
Najväčšie úspechy: 15-násobný majster Arménska

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Európska konferenčná liga