Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniarov Inter Miláno v skupine smrti. Zavíta aj do Plzne

Klub kapitána slovenskej reprezentácie sa dostal to najťažšej skupiny Ligy majstrov. Okrem Plzne bude jeho súperom aj Bayern Mníchov a FC Barcelona.

25.08.2022 19:02
716592713 Foto:
Skupinovú fázu vyžreboval bývalý hráč Manchestru City Yaya Touré.
debata

Obhajca titulu Real Madrid sa v základnej F-skupine stretne s RB Lipskom, Šachtarom Doneck a glasgowským Celticom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Istanbule.

V základnej skupine sa tak po roku opäť stretnú Bayern s Barcou a tentokrát ešte okorení ich vzájomné duely fakt, že katalánsky klub cez leto získal od svojho rivala Roberta Lewandowského, dvojnásobného hráča roka podľa FIFA.

Vlani sa v oboch meraniach síl tešil z víťazstva 3:0 Bayern, pričom poľský kanonier strelil v prvom stretnutí dva góly. Barcelona nakoniec skončila tretia a nepostúpila do vyraďovačky. Proti trojici európskych gigantov bude mať mimoriadne ťažkú úlohu Plzeň, v ktorej pôsobia štyria Slováci Erik Jirka, René Dedič, Marián Tvrdoň a Matej Trusa.

Martin Dúbravka Čítajte viac Dúbravka do Manchestru United? Podmienky pre Slováka sú známe

Ich krajan Stanislav Lobotka a jeho Neapol sa stretnú v A-skupine s Ajaxom Amsterdam, Liverpoolom a Glasgowom Rangers. Denisa Vavra, ktorý si v stredu vybojoval postup s Kodaňou, čakajú v G-skupine Manchester City, FC Sevilla a Borussia Dortmund.

Žrebovalo sa zo štyroch výkonnostných košov. Real bol ako obhajca trofeje v prvom spoločne s úradujúcim víťazom Európskej ligy UEFA Eintrachtom Frankfurt a šiestimi majstrami krajín najlepšie postavených v rebríčku Európskej futbalovej únie (UEFA) v zložení Manchester City, AC Miláno, Bayern Mníchov, Paríž Saint Germain, Porto a Ajax Amsterdam. Španielsky šampión je Real.

futbal, Domaniža Čítajte viac Sľub starostu: Ak nebude výprask, dám chlapcom basu piva. Boli sme v Domaniži

Od druhého koša boli mužstvá zastúpené podľa klubového koeficientu za uplynulých päť rokov. V druhom koši sa tak ocitli veľkokluby ako FC Liverpool, Chelsea, FC Barcelona či Juventus Turín. Priamu účasť v hlavnej fáze LM malo 26 klubov, šesť sa do nej dostalo z kvalifikácie (štyri z majstrovskej vetvy, dva z nemajstrovskej).

Žreb rozdelil kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Do jarného osemfinále postúpia prví dvaja. Pri žrebe platilo pravidlo, že v jednej skupine sa nemohli stretnúť kluby z jednej krajiny. Presný program skupinovej fázy zverejní UEFA neskôr.

O čo hrá Slovan v play off Konferenčnej ligy? Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Odmeny od UEFA za postup
Najtučnejší balík...

Tento ročník je už 68. v elitnej európskej súťaži, resp. 31., odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Prvé kolo skupinovej fázy je na programe 6./7. septembra. Finále sa bude hrať v sobotu 10. júna 2023 na Atatürk Olympic Stadium v Istanbule.

zloženie skupín LM 2022/23:
A-skupina: Ajax Amsterdam, FC Liverpool, SSC Neapol (Stanislav Lobotka), Glasgow Rangers
B-skupina: FC Porto, Atletico Madrid, Bayer 04 Leverkusen, FC Bruggy
C-skupina: Bayern Mníchov, FC Barcelona, Inter Miláno (Milan Škriniar), Viktoria Plzeň (Erik Jirka, René Dedič, Marián Tvrdoň, Matej Trusa)
D-skupina: Eintracht Frankfurt, Tottenham Hotspur, Sporting Lisabon, Olympique Marseille
E-skupina: AC Miláno, Chelsea FC, Red Bull Salzburg, Dinamo Záhreb
F-skupina: Real Madrid, RB Lipsko, Šachtar Doneck, Celtic FC
G-skupina: Manchester City, FC Sevilla, Borussia Dortmund, FC Kodaň (Denis Vavro)
H-skupina: Paríž Saint-Germain, Juventus Turín, Benfica Lisabon, Maccabi Haifa

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #žrebovanie #Inter Miláno