Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Týždeň po Slovane. Trest od UEFA spoznal aj Ferencváros

Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) potrestala Ferencváros Budapešť za správanie fanúšikov v dvoch zápasoch 2. predkola Ligy majstrov so Slovanom Bratislava.

05.08.2022 21:27
SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo... Foto: ,
Fanúšikovia Ferencvárosu v Bratislave.
debata (3)

Maďarský klub musí podľa stránky UEFA zaplatiť dovedna 79-tisíc eur, z toho 15-tisíc eur za rasistické správanie svojich fanúšikov.

Na najbližší domáci zápas v pohárovej Európe musí maďarský majster zatvoriť časť sektora na B-tribúne s kapacitou minimálne 1000 ľudí a umiestniť doň transparent s nápisom proti rasizmu.

Pokutu 50-tisíc eur dostal za používanie pyrotechniky, hádzanie rôznych predmetov na ihrisko, spôsobené materiálne škody a provokatívne prejavy. Z dôvodu blokovania niektorých verejných prechodov musí zaplatiť 14-tisíc eur.

Maďarské médiá po postupe Ferencvárosu cez Slovan Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: Ferencváros po domácej prehre...

Jeho slovenský súper, ktorý síce v Budapešti zvíťazil 2:1, no po domácej prehre 1:4 sa s najprestížnejšou pohárovou európskou súťažou rozlúčil, spoznal trest už pred týždňom.

Disciplinárka UEFA udelila Slovanu za správanie fanúšikov na štadióne súpera pokutu 40-tisíc eur a zavrela mu celý sektor C na najbližší domáci zápas v európskej súťaži, teda proti Olympiakosu.

Rovnako ako Ferencváros musí na uzavretej časti rozvinúť protirasistický transparent.

Slovan sa v súvislosti s trestom obrátil na Športový arbitrážny súd (CAS).

kmotrík Čítajte aj Jedna z posledných kvapiek. Kmotrík po Ferencvárosi zvažuje predaj Slovana

Pokutu ďalších 25-tisíc eur dostal Slovan za hádzanie predmetov svojimi fanúšikmi v Budapešti na hraciu plochu a 13-tisíc eur zaplatí za to, že jeho priaznivci použili počas zápasu na pôde Ferencvárosu pyrotechniku.

Ferencváros musí do tridsiatich dní kontaktovať Slovan, aby uhradil škody, ktoré spôsobili jeho fanúšikovia v Bratislave (napríklad za 20 zničených sedačiek).

Oba kluby dostali zákaz predávať lístky fanúšikom na najbližší zápas na ihrisku súpera v pohárovej Európe, no toto opatrenie sa odkladá na skúšobnú dobu dvoch rokov a aplikovať ho budú v prípade ďalšieho porušenia pravidiel.

Slovan Ferencvaros Čítajte viac Maďari hrubo urážali Slovensko. Transparent hovorí za všetko
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť