Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympiakos mal na lopate. Slovan vybojoval v Pireu výborný výsledok

V úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy sa Slovan Bratislava postaral o malú senzáciu. Na pôde favorizovaného Olympiakosu Pireus uhral remízu 1:1.

04.08.2022 22:55
712009408 Foto:
Radosť futbalistov Slovana po góle do brány Olympiakosu Pireus.
debata (5)

Futbalisti Slovana mali zápas nádejne rozohraný, keď od 63. minúty viedli gólom Andreho Greena, no v 87. minúte si nedali pozor na rohový kop domácich, po ktorom hlavičkou vyrovnal Joussef El Arabi.

Odveta je na programe vo štvrtok 11. augusta od 20.30 h v Bratislave. Víťaz tohto dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne so zdolaným tímom z kvalifikačného dvojzápasu Ligy majstrov medzi Apollonom Limassol a Maccabi Haifa.

1. zápas 3. predkola EL:
Olympiakos Pireus – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
Góly: 87. El Arabi – 63. Green. Rozhodovali: Vissel – Vanyzere, Nijssen (všetci Belg.), ŽK: M'Vila, Masouras – Kašia.
Olympiakos Pireus: Vaclík – Pipa, Papastathopoulos, Cisse, Reabciuk – Camara (69. Valbuena), Kunde, M'Vila – Zinckernagel (55. Randjelovič), Tiquinho (69. El Arabi), Masouras (79. Rodrigues)
Slovan Bratislava: Chovan – Pauschek, Kašia, Abena, De Marco – Kucka (90.+1 Agbo), Kankava – Barseghjan (82. Ramirez), Čakvetadze (90.+2 Čavrič), Zmrhal (85. Medveděv) – Green

Zápas Olympiakosu proti Slovanu v obrazoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Slovanistické klbko radosti na štadióne...

Hostia nastúpili bez vykartovaného Ivana Šaponjiča a aj bez Vladimíra Weissa mladšieho, ktorého v pozícii kapitána nahradil obranca Vernon De Marco. Domáci síce mali v prvom polčase viac streleckých pokusov než Slovan (9:3), bližšie ku gólu však boli hostia.

Slovanisti sa zvučného súpera nezľakli a už v prvom polčase mu viackrát pohrozili. V 13. minúte sa do sľubnej pozície dostal Pauschek, rozhodol sa však prihrať Greenovi, ktorý netrafil loptu ideálne.

Ohlasy gréckych médií na zápas Olympiakos - Slovan Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Sdna.gr: „Olympiakos pokračoval tam, kde...

O tri minúty sa Green po Barseghjanovom pase znovu dostal k zakončeniu, jeho prízemný pokus síce nemal razanciu ani presnosť, no pri vzdialenejšej žrdi ešte stihol loptu usmerniť Zmrhal, ktorý v sklze trafil žŕdku. V 23. minúte mohol skóre otvoriť Barseghjan, ale brankár Vaclík zmaril jeho šancu.

V 53. minúte bol blízko ku gólu domáci Masouras, ale jeho strelu vyrazil pohotový Chovan. Brankár hostí podržal svoj tím aj v 62. minúte, keď zmaril šancu Camaru po rohovom kope. Krátko na to sa Green dostal k lopte po dlhom centri a po úniku prestrelil brankára Vaclíka – 0:1.

kmotrík Čítajte viac Jedna z posledných kvapiek. Kmotrík po Ferencvárosi zvažuje predaj Slovana

Slovanistom sa dlho darilo držať súpera mimo nebezpečných streleckých pozícií a hrozili brejkami. V 79. minúte sa neujala ani strela Rodriguesa z hranice šestnástky. Hostia sa sústredili na defenzívu, ale tesný náskok si napokon neustrážili.

V 87. minúte nechali po rohovom kope Valbuenu priveľa priestoru El Arabimu, ktorý zblízka hlavičkou prekonal Chovana – 1:1. Gólová odpoveď hostí mohla prísť takmer okamžite, keď Kucka nasmeroval center na Ramireza, ale ten zblízka nezakončil ideálne.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Majster neskladá zbrane. Slovan zareagoval na tvrdý trest od UEFA

úvodné zápasy 3. predkola EL:
Olympiakos Pireus – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
AEK Larnaka – Partizan Belehrad 2:1 (1:1)
Fenerbahce Istanbul – 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
/M. Tomič hral od 63. min, P. Šimko (obaja Slovácko) bol na lavičke náhradníkov/
FF Malmö – F91 Dudelange 3:0 (0:0)
NK Maribor – HJK Helsinki 0:2 (0:0)
FC Linfield – FC Zürich 0:2 (0:1)
Shamrock Rovers – KF Škupi 3:1 (2:0)

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
Najväčšie hviezdy Olympiakosu Pireus Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
10. Tomáš Vaclík - Česko * Hodnota hráča: 4 000...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Olympiakos Pireus