Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bojovný výkon Dunajskej Strede nestačil. Inkasovala po vylúčení kapitána

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v stredajšom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej konferenčnej ligy s rumunským FCSB 0:1.

03.08.2022 22:28 , aktualizované: 23:33
SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas... Foto: ,
Norbert Balogh z Dunajskej Stredy padá počas zápasu s FCSB.
debata

Inkasovali v 69. minúte od Joonasa Tamma, ktorý skóroval bezprostredne po vylúčení domáceho kapitána Dominika Kružliaka.

Odveta v Bukurešti je na programe vo štvrtok 11. augusta o 19.30 SELČ. Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu medzi nórskym Vikingom Stavanger a írskym Sligom Rovers.

Úvodný zápas 3. predkola EKL:

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FCSB 0:1 (0:0)
Gól: 69. Tamm. ŽK: Risvanis, Kružliak – Dawa, Radunovič, Edjouma, Tamm, ČK: 68. Kružliak (DAC) po 2. ŽK. Rozhodovali: Obrenovič – Praprotnik, Kordež (všetci Slov.), 8424 divákov
DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Risvanis, Ciganiks – Dimun – Szánthó (68. Brunetti), Káčer, Balogh (75. Moumou), Veselovský (86. Kalmár) – Krstovič (86. Nicolaescu)
FCSB: Tarnovanu – Popescu, Dawa, Tamm, Radunovič – Edjouma (76. Sut), Olaru – Miculescu (78. Lixandru), Popescu, Coman (46. Oaida) – Rusu (64. Stoica)

Zápas DAC - FCSB v obrazoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Dunajskej Stredy počas zápasu proti...

Už v 3. minúte si hostia vypracovali veľkú šancu, lopta sa dostala pred bránku Veszelinova, kde ju tesne nezachytil hrotový útočník Rusu. Najväčšie príležitosti prvého polčasu pramenili z priamych kopov. V 17. minúte mala k dispozícii štandardnú situáciu Dunajská Streda a Szánthó opečiatkoval žrď.

Na opačnom konci to spoza šestnástky vyskúšal Edjouma, mal dostatok času na prípravu, no nenamieril presne. Popescu vypálil po zemi z rohu šestnástky a jeho strela iba o kúsok minula vzdialenejšiu žrď.

SR futbal FL 1. kolo DAC Liptovský Mikuláš TTX Čítajte aj Ria, ria, Hungaria, injekcia od Orbána či sci-fi akadémia. Rumuni predstavujú DAC

Ďalší priamy kop pre domácich vybojoval Krstovič, sám ho aj zahral, ale z výhodnej pozície prestrelil bránku hostí. Pred prestávkou sa štandardky FCSB chopil Coman a ani on netrafil do priestoru troch žrdí.

Po zmene strán vystrašil domácich Miculescu, jeho prudká krížna strela tesne minula bránku. Duel bol herne vyrovnaný, v druhom dejstve však priebeh kúskovali fauly a ani jeden tím sa vyslovene nehnal za otváracím gólom dvojzápasu.

V 68. minúte oslabil domácich Kružliak, keď si ako posledný hráč vzadu zle spracoval loptu, zmocnil sa jej Popescu a stopér DAC ho musel stiahnuť za dres, aby nepostupoval sám na brankára. Kružliak videl jednoznačnú druhú žltú kartu a predčasne putoval pod sprchy.

DAC, FC SB Čítajte viac Zápas DAC - FCSB sme sledovali ONLINE

Dunajská Streda zareagovala striedaním, obranca Brunetti nahradil krídelníka Szánthóa. Súper dokonale zužitkoval priamy kop nariadený za Kružliakov faul a ešte viac vytrestal fortunaligistu. Radunovič odcentroval do šestnástky a Tamm nekompromisným volejom pod brvno otvoril skóre.

Potom sa hostia dopustili už druhého tvrdého zákroku na Káčera v zápase, domáci tréner Guľa dostal za ostré protesty žltú kartu. Guľa chcel v závere ešte niečo urobiť s výsledkom dvojnásobným striedaním, keď poslal na trávnik aj Kalmára. Jeho zverenci zatlačili napriek početnej nevýhode, ale nepodarilo sa im vyrovnať.

Ferencváros Čítajte aj Ferencváros si z Azerbajdžanu odnáša remízu, Nóri nadeľovali

Adrián Guľa, tréner DAC: "Hostia podľa mňa fyzicky odišli, no po technickej stránke majú kvalitu. To môže byť naša zbraň do odvety. Zlomilo sa to na dvoch okamihoch. Namiesto červenej karty pre súperovho stopéra sme dostali červenú kartu my a hneď sme aj inkasovali zo štandardky.

Budeme však bojovať, budeme sa biť, je to len o jednom góle. Chceme sa pohárovo ešte vrátiť pre týchto fantastických ľudí. Chalani na vylúčenie zareagovali dobre. Takéto zápasy sú veľká škola."

Nicolae Dica, tréner FCSB: "Očakávali sme náročný súboj, povedal som to už na predzápasovej tlačovej konferencii. Stretli sme sa s veľmi dobrým tímom, proti ktorému sme 70 minút hrali výborne. Najmä v prvom polčase sa nám darilo napádať a tvoriť si šance.

Aj domáci mali jednu veľkú príležitosť, ale myslím si, že predovšetkým v úvodnom dejstve sme boli lepší a agresívnejší. Prišla červená karta pre domáceho kapitána a skórovali sme. Som však nespokojný so záverečnými 20 minútami, mali sme duel lepšie kontrolovať a mali sme pridať aspoň ešte jeden gól, to by bolo ideálne. Celkovo môžem zagratulovať mužstvu k prístupu a víťazstvu."

Vylúčený obranca Dunajskej Stredy Dominik... Foto: TASR, Jaroslav Novák
SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas DAC FCSB TTX Vylúčený obranca Dunajskej Stredy Dominik Kružliak.

Miroslav Káčer, stredopoliar DAC: "Asi sa zhodneme na tom, že to je zatiaľ naša najťažšia prekážka. Preto to hráme, je to super protivník a tešíme sa na odvetný zápas, kde je všetko otvorené. Verím, že to zvládneme.

Po vylúčení Dominika Kružliaka som cítil z tímu, že chce dať vyrovnávajúci gól. Po tom, ako sme inkasovali, bola reakcia výborná. V týchto zápasoch rozhodujú detaily a myslím si, že my sme neboli dostatočne dôslední, a preto sme prehrali." (Zdroje: TASR, RTVS)

Remíza premožiteľa Ružomberka

Futbalisti dánskeho klubu Viborg FF zvíťazili nad klubom B36 Tórshavn z Faerských ostrovov 3:0 v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy.

Premožiteľ MFK Ružomberok z predošlej fázy FC Riga remizoval na domácom trávniku s portugalským FC Gil Vincente 1:1.

Úvodné zápasy 3. predkola Európskej konferenčnej ligy:

FC Riga – FC Gil Vicente 1:1 (1:0)
Viborg FF – B36 Tórshavn 3:0 (1:0)
AC Wolfsberg – Gzira United 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #FC DAC 1904 Dunajská Streda