Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na DAC čaká súper, ktorý ukázal kvalitu v kúte. Guľa: Sústredíme sa na seba

Solídna forma. Búrlivá domáca atmosféra. Výborné počasie a kvalitný súper.

03.08.2022 08:42
Adrián Guľa Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa.
debata

Takto si tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa predstavuje futbalovú výzvu. Dnešný prvý zápas 3. predkola Európskej konferenčnej ligy proti FCSB, ktorý od 20.30 budeme sledovať online, takou bude.

„Je to veľká výzva, aby sme spravili maximum pre náš klub a uhrali v prvom zápase solídny výsledok, ktorý nám dá šancu do odvety,“ povedal Guľa na včerajšej tlačovej konferencii.

Jeho noví zverenci sa doteraz prezentovali ofenzívnym futbalom nielen v domácej súťaži, ale aj v pohárovej Európe.

SR Futbal FL 3. kolo Trnava Podbrezová TTX Čítajte aj Trnava zaváhala, Dunajská preskočila Slovan

V siedmich zápasoch ešte neprehrali, inkasovali len trikrát a strelili pätnásť gólov. Najúspešnejší rumunský klub však bude doteraz najsilnejším protivníkom.

„Rešpektujeme jeho históriu aj súčasnosť, ale sústredíme sa na seba. Verím, že začneme písať spoločnú históriu,“ doplnil Guľa.

FCSB, v minulosti známy ako Steaua Bukurešť, má na konte 26 majstrovských titulov a víťazstvo v Európskom pohári majstrov 1985/86 po triumfe nad Barcelonou. Nasledujúci ročník Steaua zdolala Dynamo Kyjev (1:0) v súboji o európsky superpohár.

1. Základ Čítajte aj Slovan spoznal súperov. Trnavu môže čakať federálne derby

Naposledy sa v skupinovej fáze niektorého z európskych pohárov predstavila v sezóne 2016/2017, v šestnásťfinále Európskej ligy vypadla s Laziom Rím (1:0 a 1:5).

Do súboja s DAC postúpila s odretými ušami. S gruzínskym Saburtalom Tbilisi prehrala prvý duel 0:1 a doma rozhodla o výhre 4:2 dvoma presnými zásahmi v závere.

„Rumunský klub bol pritlačený do kúta a ukázal kvalitu. Musíme byť obozretní a súdržní. Chceme sa biť od začiatku do konca o víťazstvo,“ doplnil Guľa.

691553421 Čítajte viac Slovenská bitka o Ligu majstrov. Hamšíka vyzve Vavro

Dunajská Streda ešte nikdy nehrala v skupinovej fáze európskych pohárov. Ak by postúpila cez FCSB, v play off o skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy vyzve lepšieho z dvojice Viking Stavanger – Sligo Rovers.

„Sme bližšie k splneniu cieľa, ktorý sa klubu ešte nepodarilo naplniť. Máme kvalitu na to, aby sme išli ďalej,“ povedal krídelník Yhoan Andzouana.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC DAC 1904 Dunajská Streda #FCSB