Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferencvárosom to nekončí. S Maďarmi súperíme aj v rebríčku UEFA

Kým štyri slovenské kluby si po dvoch predkolách európskych pohárov vybojovali do koeficientu 2,5 bodu, tie maďarské o bod menej.

29.07.2022 08:00
SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo... Foto: ,
Po konečnom hvizde sa futbalisti Ferencvárosu prišli podeliť o radosť z postupu so svojimi fanúšikmi.
debata (4)

V priebežných výsledkoch päťročnej európskej klasifikácie tak patrí Slovensku so ziskom 16,250 bodu 25. miesto a presne rovnaký počet dosiahlo aj o pozíciu nižšie postavené Maďarsko.

Náš južný sused má v hre o postup do skupinovej fázy niektorej z troch súťaží rovnako ako Slovensko ešte tri zo štyroch klubov. V Európe definitívne skončil Ružomberok, keď po prehre 0:3 v domácom zápase nestačil na Rigu ani v odvete (1:2).

Rovnako v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy sa s účinkovaním v pohároch rozlúčil aj maďarský Puskas FC Academy – po prehre 0:3 v Portugalsku uhral v odvete iba bezgólovú remízu.

710495803 Čítajte viac Česi nakladajú Slovákom zo Sparty: Bolo to lajdáctvo, machrovanie

K veľkému postupu Ferencvárosu do 3. kola Ligy majstrov cez Slovan sa pre m4sport.hu vyjadril aj prezident Fradi Gábor Kubatov. „Toto víťazstvo má veľa rozmerov,“ uviedol Kubatov s tým, že triumf 4:1 na Tehelnom poli patril aj Maďarom z hornej zeme a fanúšikom, ktorý sa v Bratislave správali vzorne.

Futbalové legendy a ich prezývky Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Roberto Baggio - Božský chvostík
Počas väčšej...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #DAC 1904 #európske poháre