Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi nakladajú Slovákom zo Sparty: Bolo to lajdáctvo, machrovanie

Bežal už nadstavený čas duelu konferenčnej ligy v Stavangeri, keď kapitán českého tímu Dávid Hancko zbabral prihrávku na brankára Dominika Holeca. Po školáckej chybe sa na toto duo spustila lavína.

29.07.2022 06:51
710495803 Foto:
Kapitán Sparty Dávid Hancko po obrovskej chybe a vypadnutí z Európskej konferenčnej ligy.
debata (16)

Sparta napokon prehrala v Nórsku 1:2 a po bezgólovom výsledku na domácej pôjde sa pre túto sezónu s európskymi pohármi rozlúčila. A spôsobili to dvaja Slováci. „Je to hanba. Pre sparťanov teraz nastane obdobie temna,“ povedal pre iSport.cz bývalý československý reprezentant Ladislav Vízek.

Podľa neho bude mať spomínaná chyba fatálne následky na chod celého klubu. Faktom je, že namiesto miliónových odmien si najslávnejší český tím odnesie z účasti v pohároch iba 450-tisíc eur.

„Nie som zástancom takých machrovačiek vzadu, toto sa musí hrať jednoducho. Bolo to zlyhanie Hancka aj brankára,“ uviedol Vízek. „Napriek tomu, že nie som sparťan, ľutujem ich. Toto som im neprial.“

Dvojici Slovákov naložil aj Jiří Fejgl, futbalový expert denníku Sport. „Prišlo k súhre chýb, pričom väčší podiel mal Hancko. Nezmyselne si stiahol loptu pod seba a nepozrel sa, kde stojí Holec,“ skonštatoval pre iSport.cz.

Futbalové legendy a ich prezývky Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Roberto Baggio - Božský chvostík
Počas väčšej...

Reprezentačný obranca Hancko a brankár Holec musia teraz strpieť ostrú kritiku aj od fanúšikov. „Hancko chce z klubu odísť, tak to jednoducho zariadil,“ napísal na facebooku Petr Peters Gaizl.

„Ako slávista vlastne neviem, ako to vnímať. Trochu so mnou po excese Hancka lomcuje škodoradosť. Ale pre český futbal je to len a len zlé,“ uviedol fanúšik Martin Mazel.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Dávid Hancko #Dominik Holec #Európska konferenčná liga