Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V takom zápase idete cez nemôžem. Keď je hlava čistá, idú duša aj nohy

"Dobrý večer," pozdravil obranca Slovana Myenty Abena v slovenčine novinárov na utorkovej tlačovej konferencii. Reprezentant Surinamu sa na zajtrajšiu odvetu s Ferencvárosom veľmi teší.

26.07.2022 19:27
Slovan, Ferencváros Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. rozdáva inštrukcie.
debata (3)

Belasých čaká od 20.30 zápas proti Ferencvárosu. Po výhre 2:1 na ihrisku súpera je k postupu blízko. Abena však vystríha pred uspokojením.

„Začíname od nuly, musíme na prvý zápas zabudnúť a sústrediť sa na seba, nie na súpera. Vždy je tam tlak, ale nie strach. Nikto sa nebojí, ale sme sústredení. Tlak je dôležitý, aby sme podali kvalitný výkon,“ vyhlásil Abena.

VIDEO: Futbalisti Ferencvárosu trénovali na Slovane.

Video

Tréner Vladimír Weiss st. priznal, že v tíme sú drobné zdravotné ťažkosti, ale všetci hráči, ktorí boli v Budapešti, sú pripravení aj na odvetu.

"Chceme vyhrať a postúpiť. Neznamená to, že budeme len brániť náskok. To by bolo zlé. Musíme byť pozorní vzadu a nebezpeční vpredu. Chceme držať hru v rukách a dať gól.

Ferencváros, Slovan Čítajte viac Žiadny alkohol, uzavreté ulice. Slovan čaká na sviatok a prosí fanúšikov

Z technických príčin nebude na Tehelnom poli 22 500 divákov, ale o tisícku menej. Beztak Weissa i Abenu potešilo, že bude vypredané.

„Bodaj by to takto bolo stále,“ zaželal si urastený stopér. "Verím, že nás ľudia poženú dopredu. Nemáme strach, rešpektujeme ich kvalitu.

Je to veľký tím. Lopta je len jedna, kto bude lepší, ten postúpi. Verím, že sa budeme tešiť. Na tejto úrovni to takto má byť. Bude to pre hráčov motivácia navyše," doplnil Weiss.

Jeho náprotivok Stanislav Čerčesov vyhlásil, že je Slovan pred odvetou favoritom. Weiss sa nad tým pousmial.

„Stasa poznám roky, asi bol dobrý v matematike. Viem, kam tým mieri. Je psychológ aj taktik. Sú to jeho ťahy. Sme bližšie, lebo sme vyhrali prvý zápas. Zajtra to bude iné,“ reagoval Weiss.

Hráči, ktorí pôsobili v Slovane aj vo Ferencvárosi Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Stanislav Šesták (Slovan: 2002 - 2003,...

Ak Slovan zajtra postúpi, bude mať istotu pohárovej jesene v skupinovej fáze jednej z troch európskych súťaží. A tiež k splneniu Weissovho sna o Lige majstrov.

"Nespomínal som hráčom ani jednu súťaž, ale v hlave to asi majú. Sústreďujeme sa na najbližší zápas. Bude mať výborný náboj, čakali sme naň roky.

Fradi určite nebudú bezhlavo útočiť ako žiaci. Bude dôležité, kto dá prvý gól. Ak to budeme my, musia dať tri góly. Ak oni, bude vyrovnané," doplnil kormidelní Slovana.

Pred prvým zápasom hráčom vysvetľoval historické súvislosti medzi Maďarskom a Slovenskom, Slovanom i Ferencvárosom. Čo si pre nich pripraví pred odvetou?

SR futbal FL 1. kolo Spartak Trnava Zlaté Moravce TTX Čítajte viac Kocúrkovo v UEFA. Trnava musí nechať doma štyri opory, tréner zúri

"Musím vymyslieť asi niečo iné. Dejepis necháme tak. Treba dobrú taktiku. Futbal nie je len tréning, je to aj história.

Hráči by sa mali učiť o krajine, v ktorej sú. Aj ja som sa chystal na Rusko, Kazachstan či Gruzínsko. V každom zápase by mal hráč odviesť maximum. V takom zápas idete cez nemôžem či vlastné schopnosti.

Ľudia i takýto zápas ich k tomu dovedú. Tréner hráčov pripravuje takticky i psychicky, ale motivácia je v nich," vyhlásil Weiss.

Kinder Čítajte viac Pochybujem, že na východe ešte spoznajú slovanistu

Pripustil, že v mužstve je po dvoch výhrach nad Ferencvárosom (2:1) a Trenčínom (4:0) lepšia nálada ako pred dvomi týždňami.

"Nemyslím si, že v tíme bola negatívna nálada, ale pred dvomi týždňami sme neboli pripravení tak, ako teraz.

Prežili sme Batumi, dali sme sa dokopy. Tie výhry vás nakopnú. Futbal je o hlave. Ak je čistá a dobre naladená, idú aj duša a nohy," uzavrel Weiss.

Postupová matematika Slovana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Slovan si môže zahrať aj v skupinovej fáze Ligy...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Ferencváros Budapešť