Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferencváros pôsobil povýšenecky, Slovan skromne. Weiss ukázal veľkosť

Pred zápasom bol nervózny. Nielen zo spolukomentátorského mikrofoónu, ale aj histórie, ktorá ho viaže s oboma klubmi.

25.07.2022 19:51
Stanislav Šesták Foto:
Stanislav Šesták v drese Ferencvárosu.
debata (1)

Stanislav Šesták (39) si prvý zápas 2. predkola Ligy majstrov medzi Slovanom a Ferencvárosom (2:1) užil. A teší sa aj na stredajšiu domácu odvetu (20.30).

Chystám sa na ňu aj osobne. Prvý zápas ma navnadil," vraví 66-násobný reprezentant.

Ako sa vám spolukomentoval vzájomný zápas klubov, v ktorých ste pôsobili?

Musím povedať, že bol trochu nervózny. Mám k obom tímom blízko. Atmosféra i futbal boli skvelé. Každý, možno s výnimkou priaznivcov domácich, si ho užil. Videli sme kvalitnú hru, krásne góly.

A najdôležitejší je fantastický výsledok pre Slovan. Teším sa na odvetu, aj sa na ňu chystám osobne. Prvý zápas ma navnadil.

Čím vás Slovan potešil či prekvapil?

Bol koncentrovaný, ochotný bojovať jeden za druhého a strelecky efektívny. Slovan je v dobrej pozícii, ale nikto ešte nepostúpil po prvom zápase.

Maďarské médiá o prehre Ferencvárosu so Slovanom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: „Ferencváros mal dôvod na...

Nič nie je rozhodnuté, Ferencváros nedá kožu zadarmo. Páčilo sa mi, že neprišlo oťukávanie prvých dvadsať minút. Očakával som to, ale hneď za štvrťhodinu tam boli veľké šance na oboch stranách. Futbal mal grády a bude mať aj v odvete.

Čo od nej očakávate?

Slovan nebude vo veľmi hlbokom bloku, Fradi potrebujú vyhrať. Nebudú však takí ofenzívni ako doma. Publikum bude na ich snahy reagovať úplne inak.

Prekvapilo vás, ako Slovan zareagoval po ligovej prehre s Podbrezovou?

Už predtým som hovoril, že z toho netreba robiť vedu. Bol to akýsi nútený zápas pre Slovan, ktorý sa sústredil na Ligu majstrov.

Hráči, ktorí pôsobili v Slovane aj vo Ferencvárosi Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Stanislav Šesták (Slovan: 2002 - 2003,...

Lenže ani s Dynamom Batumi to nebol dobrý výkon…

Súhlasím, ale štýl Gruzíncov im vôbec nesedel. Nevedeli sa presadiť v ofenzíve ani sa vyrovnať s pozíciou favorita. Slovan sa trápil doma a nevypracoval si náskok ani v presilovke.

Postúpil so šťastím, ktoré ich však možno posadilo na víťaznú vlnu. Ferencváros hral otvorenejšie a tímovosť Slovana im robila problémy.

Tréner Weiss už pred Ferencvárosom hovoril, že mužstvo potrebuje ešte čas, aby sa zohralo. Je to lepší tím, ako bol v prvom zápase sezóny?

Je a časom bude ešte lepším. Individuálna kvalita tam je, už len sa spojiť do jedného tímu a získať psychickú odolnosť. Pozrite sa, ako so zmenami vyhrali 4:0 nad Trenčínom.

Keď Slovan nie je favoritom, je veľmi nebezpečný. Na Ferencváros išli ako outsideri. Skromne a s pokorou, ale na ihrisku boli sebavedomí. Dobre sa na to pozeralo, držím im palce.

SR Futbal FL Slovan sezóna štart TK BAX Čítajte viac Maďari si kvôli Fradi odložia ligu a my? Weiss si podal vedenie súťaže

V čom sú roly favorita a outsidera iné?

Ako favorit si pod veľkým tlakom. A naopak keď od teba nikto nič nečaká, dýcha sa ti ľahšie. Niektorí hráči však potrebujú mať nad sebou akýsi bič, aby boli lepší.

Ferencváros bol pred zápasom na môj vkus až priveľmi sebavedomý, niektoré vyhlásenia mi prišli akoby povýšenecké. Svoju rolu však domáci nezvládli a to ešte viedli 1:0. V odvete to budú mať náročnejšie, lebo sa im bude krátiť čas a tribúny budú na strane súpera.

Po zápase sa hovorilo o tom, že tréner Weiss pretaktizoval svojho náprotivka Čerčesova. Súhlasíte?

Belasí skvele prehusťovali kraje, nepúšťali súpera cez ich silné krídla. Weiss skvele vystriedal, zmenil rozostavenie a prišiel výsledkový obrat. Trénera poznám. On vždy stojí za hráčmi, vie ich strhnúť.

Pozrite si prípad brankára Adriána Chovana, kedy ukázal svoju veľkosť. Po finále pohára s Trnavou to nemal jednoduché. Pred Batumi ho podržal a on sa mu odvďačil vtedy i teraz.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Weiss vie pripraviť mužstvo na veľké zápasy. Potvrdil to v Petržalke či pri slovenskej reprezentácii. V roli outsiderov sa vyžíva.

Slovan nie je favoritom ani v odvete. Bude tlak väčší, nakoľko má nahraté a hrá doma?

Bude to iné, ako vonku. Podpora tribún je dvojsečná zbraň. Hráčom sa bude hrať ľahšie, ak pôjde všetko podľa postupového plánu. Keď však nie, fanúšikov Slovana to môže dať pocítiť.

Ste optimista? Postúpi Slovan do tretieho predkola?

Obrátil percentuálne šance na svoju stranu. Verím, že to doma zvládne. Bude to však fuška.

VIDEO: Najnebezpečnejší futbaloví chuligáni

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť #Stanislav Šesták