Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Korčok reaguje: Ľudia mi píšu o hanobení Slovenska. Všimol som si to, ale...

Futbalový duel 2. predkola Ligy majstrov medzi Ferencvárosom a Slovanom sa odohral bez vážnych incidentov, ak si odmyslíme pohŕdavý transparent maďarských fanúšikov, ktorý verbálne urážali Slovákov. Ako národ bez histórie, ktorý cudziemu štátu ukradol zem.

22.07.2022 12:08
Slovan, Ferencváros Foto: ,
Na tribúne budapeštianskej arény vytvorili fanúšikovia nápis Nezabúdame 1992. Odohralo sa to pred zápasom Ferencvárosu proti Slovanu.
debata (40)

Práve tento transparent si však všimla aj slovenská diplomacia. Jej šéf, minister zahraničia Ivan Korčok, včera zareagoval.

„Od rána dostávam množstvo reakcii médií a bežných občanov na hanlivé nápisy na adresu Slovenska, ktoré sa objavili počas futbalového zápasu medzi ŠK Slovan Bratislava a Ferencvárosi Torna Club. Všimli sme si ich aj my. Napriek tomu nebudeme do toho vnášať žiadnu politiku, lebo každý súdny človek si názor urobí sám,“ napísal líder slovenskej diplomacie na sociálnej sieti Facebook.

Momentky zo zápasu Ferencváros - Slovan Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Za každý odohraný dvojzápas v predkolách...

V ďalšej časti statusu sa nepriamo obrátil na svojho maďarského náprotivka, Pétera Szijjárta.

„Verím tiež, že dobrý pocit pri týchto urážlivých heslách na adresu Slovenska nemali ani naši maďarskí partneri, s ktorými sa usilujeme o dobré vzájomné vzťahy,“ podotkol Korčok.

Následne sa vyjadril aj k samotnému zápasu a výsledku, ktorý ho potešil. Potom však už myslel viac na stredajšiu odvetu v Bratislave. „Gratulujem k futbalovému víťazstvu slovenskému majstrovi v ostro sledovanom zápase a držím Slovanu palce, aby v odvete v Bratislave potvrdil úspech,“ napísal.

„Zároveň vyzývam všetkých fanúšikov, jednej aj druhej strany, aby ukázali, že svoju priazeň a emócie vedia prejaviť kultivovaným spôsobom,“ doplnil.

Gábor Kubatov Čítajte viac Majiteľ Fradi reaguje na prehru. Z jeho slov srší obrovská nadutosť

Pred odvetou panujú obavy. Pred tridsiatimi rokmi sa totiž zápas Slovan – FTC, ktorý sa hral na starom Tehelnom poli v Bratislave, skončil ostrým zásahom kukláčov. Duel mal aj diplomatickú dohru, vedenie Ferencvárosu lobovalo na najvyšších miestach UEFA v prospech kontumácie.

O udalostiach nám porozprával aj vtedajší šéf bratislavského Slovana Jaroslav Čaniga.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Palice, reťaze, nože. Exšéf Slovana spomína, ako diváci tlieskali policajtom
40 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť #Ivan Korčok