Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme len v polčase, upozorňuje Weiss. Máme to v rukách, znie z Ferencvárosu

Futbalisti bratislavského Slovana sa nezľakli búrlivej atmosféry v budapeštianskej Groupama Arene, ktorú vytvorilo vyše 20-tisíc fanúšikov mohutne podporujúcich domáci Ferencváros.

20.07.2022 22:47 , aktualizované: 21.07.2022 00:29
17. Ferencváros Foto: ,
Slovanista Tigran Barseghyan padá po zákroku hráča Ferencvárosu Eldara Čiviča.
debata

Slovenský šampión dosiahol víťazstvom 2:1 na pôde papierovo silnejšieho súpera výsledok, ktorý mu dáva veľké šance bojovať o postup v domácej odvete 2. predkola Ligy majstrov (streda 27. júla o 20.30 h na Tehelnom poli).

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. napriek cennému skalpu maďarského majstra zdôraznil, že jeho tím je iba v polčase postupového snaženia.

Slovan, Ferencváros Čítajte aj Ohlasy: Pomsta? Ani len remíza. V horúcom kotle prišla studená sprcha

"Je to pre nás veľké víťazstvo, ale sme len v polčase. Po výkone v Batumi a v Podbrezovej nám málokto veril, ale toto mužstvo ukázalo, že má kvalitu. Verím, že ak budeme zdravotne v poriadku, môžeme postúpiť.

Ferencváros má výborný tím, dnes to bol vynikajúci futbal z obidvoch strán. Zvládli to aj ľudia na tribúnach, bolo to v rámci fair play. Verím, že aj domáci zápas prebehne v takom duchu, že sa bude písať o futbale.

Som unavený, ale šťastný z toho, čo predviedlo moje mužstvo proti silnému súperovi," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii kouč Slovana.

Momentky zo zápasu Ferencváros - Slovan Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Za každý odohraný dvojzápas v predkolách...

Oba tímy sa na medzinárodnej scéne stretli po 30 rokoch. Obavy pred duelom znásobovali aj spomienky na nešportovú stránku predchádzajúcej konfrontácie v Bratislave, ktorú v septembri 1992 poznačili výtržnosti hosťujúcich priaznivcov a razantná odpoveď slovenskej polície.

Tentoraz sa na tribúnach podarilo udržať pokoj, žiadne zásahy policajného komanda neboli potrebné. Domáci fanúšikovia sa postarali o ohlušujúcu atmosféru, „belasí“ sa však v „kotli“ súpera neuvarili a zápas výsledkovo i herne zvládli.

Neopustili sa ani po góle Kristoffera Zachariassena, v záverečnej desaťminútovke otočili skóre po presných zásahoch Gurama Kašiu a Tigrana Barseghjana.

Maďarsko SR Futbal LM 2. predkolo Zápas Prvý Čítajte viac Veľký obrat v Budapešti! Slovan umlčal Ferencváros

Podobný obrat sa im podaril v 1. predkole súťaže na pôde Dynama Batumi.

"V Gruzínsku sme prežili klinickú smrť. To nám dalo silu pred dnešným zápasom, pred ktorým som hráčom vravel, že im verím a môžu vyhrať, len to musia odbehať a odmakať.

Som hrdý na to, čo sa nám podarilo. Hrali sme proti klubu s obrovskou históriou, čo si u nás na Slovensku nie každý uvedomuje. S výkonom celého mužstva som spokojný, bol komplexný, bez slabého miesta. Fradi hralo tak, ako sme mu dovolili.

Za stavu 1:0 som šiel do rizika a poslal na trávnik útočných hráčov, Čavrič a Ramirez výborne zasiahli do deja, ale dnes všetci hráči podali skvelý výkon.

Mali sme šance na viac gólov, no viac sme ich aj mohli dostať. Za bojovnosť sme si však víťazstvo zaslúžili. Verím, že v Bratislave bude praskať štadión vo švíkoch a vo vynikajúcej atmosfére nás diváci poženú za postupom," prial si Weiss st.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Bozk od juniora, sklamaní Maďari. Takto vyzeral zápas FTC - Slovan

Stanislav Čerčesov, tréner Ferencvárosu, zbrane neskladá:

"Taký je futbal. Niekedy píše iné príbehy, ako by ste si predstavovali. S výnimkou prvých piatich minút však môžem vysloviť spokojnosť s výkonom hráčov.

Vytvorili sme si veľa šancí, mali sme loptu v našej moci, dvakrát Slovanu pomohla konštrukcia bránky. Dnes to nevyšlo, ale zápas si dobre zanalyzujeme a ideme ďalej. Verím, že stále môžeme postúpiť. Máme to v našich rukách."

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť