Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talent s boľavým osudom. Zvráti ho v belasých farbách?

Na trávniku bol len niekoľko desiatok sekúnd. Šikovnou prihrávkou našiel na pravej strane Jurija Medvedeva. Bola to ďalšia šanca, ktorú Slovan Bratislava proti Dynamu Batumi nepremenil.

13.07.2022 08:00
Giorgi Čakvetadze Foto: ,
Na snímke uprostred Giorgi Čakvetadze (Slovan) v prvom stretnutí s Batumi.
debata

Pred týždňom bol na Tehelnom poli Giorgi Čakvetadze jedným z mála pozitív slovenského majstra v boji s gruzínskym šampiónom. Domácim úvodný duel prvého predkola Ligy majstrov nevyšiel. Nevyužili viac ako polčas trvajúcu presilovú hru a remizovali 0:0.

V dnešnej odvete (19.00, prenos vysiela RTVS Šport) ich čaká náročná úloha. Postúpiť, vylepšiť si reputáciu a ratovať sezónu. Zlyhanie hneď na prvej prekážke by bol tvrdý úder.

„Prvý štart bol pre mňa náročný, pretože som predtým trénoval s tímom len dva dni. Nebol som v stopercentnej forme. Postupne to bude aj v mojom podaní lepšie, než naposledy, aj po fyzickej stránke,“ vraví Čakvetadze pre web Slovana.

Potrebuje sa adaptovať

Slovenský majster na ihrisku nepresvedčil. Kapitán mužstva Vladimír Weiss ml. vyhlásil, že sa mu nepáčil piskot fanúšikov na adresu mužstva i odmietnutie tradičnej ďakovačky.

Vladimír Weiss Čítajte viac Keby chodili každý zápas, tak beriem kritiku. Tri štvrtiny však prišli len teraz

Vraj keby chodili pravidelne na zápasy v rovnakom počte – proti Batumi ich bolo na tribúnach viac ako 10-tisíc – mohli by si to dovoliť. Po Čakvetadzeho príchode na ihrisko i dotykoch s loptou sa však často ozýval potlesk. Kvalitu bolo vidieť na prvý pohľad.

„V novom klube sa chvíľu potrebujete adaptovať. Verím, že budem každým dňom lepší,“ nádejá sa Čakvetadze.

Včera dopoludnia nabral so spoluhráčmi smer Gruzínsko. V rodnej krajine, na pobreží Čierneho mora, ho čaká náročná odveta. Dvadsaťtisícový Batumi Stadium bude vypredaný. Modernú arénu postavili pred dvomi rokmi, vzhľadom pripomína zmenšeninu Alianz Arény v Mníchove.

"Nerád zdolávam mužstvá zo svojej krajiny, ale teraz bojujem za Slovan. Musíme sa zohrať. Potrebujeme na to čas, ale ten nemáme. To nie je výhovorka, ale fakt. Rozumiem, prečo boli diváci nespokojní.

Guram Kašia Čítajte viac Gruzínec v drese Slovana si nebral servítku. Toto je na Ligu majstrov málo

Vonku to bude iný zápas, ale my musíme byť lepší. Toto v Lige majstrov nestačí," pripúšťa stopér Guram Kašia, ďalší z Gruzíncov v kádri trénera Vladimíra Weissa st.

Odolal Chelsea aj Borussii

Obaja boli pri tom, keď Čakvetadze debutoval v národnom tíme. Gruzínci zdolali v marci 2018 Litvu 4:0, vtedy 18-ročný tínedžer uzatváral skóre. Do národného tímu ho vytiahol práve Weiss st., vtedajší kouč Gruzínska.

Následne si v šiestich zápasoch Ligy národov pripísal šikovný krídelník štyri góly a tri asistencie. Posunul trpaslíka do C-divízie a na mladíka z Tbilisi zaostrili veľkokluby.

„Sám mi ako 18-ročný vyhral skupinu D-dívizie Ligy národov. Sledovali ho Chelsea či Borussia Dortmund. Pred dva a pol rokom však utrpel vážne zranenie kolena, je po dvoch operáciách. Aj napriek tomu verím, že sa nám podaril skvelý prestup,“ tvrdí Weiss st.

Čakvetadze oplýva rýchlosťou, má vynikajúcu prihrávku a je schopný pohotovo zakončiť. Odchovanec Dynama Tbilisi zaujal trénera a niekdajšieho reprezentanta Sovietskeho zväzu Tamaza Kostavu aj inou vlastnosťou.

Vladimír Weiss st. Čítajte viac Weiss: Po zápase som nezvyšoval hlas. Piskot sme si asi zaslúžili

„Giorgi je dríč, vždy si v tréningoch čosi prihodí,“ všimol si rodák z Kutaisi Kostava.

Čakvetadze v roku 2017 odolal volaniu veľkých mien a vybral si Gent. V roku 2019 bol dokonca podľa UEFA medzi 50 najlepšími hráčmi do 21 rokov. Aj napriek tomu, že v decembri 2018 prišlo vážne zranenie kolena.

Po náročnej a dlhej maródke túži reštartovať kariéru. Najskôr v Batumi, potom v Bratislave.

„Nechcem sa k tomu vracať, pozerám sa len dopredu. Dôležité je, že som zdravý a fit. Teším sa na pôsobenie v Slovane a verím, že spoločne dokážeme pekné veci. Momentálne sa pozerám len na jeden cieľ – postúpiť cez Batumi,“ uzatvára Čakvetadze.

Najvyššie týždenné mzdy futbalových hviezd Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Robert Lewandowski
Poľský útočník vymenil...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Dynamo Batumi #Giorgi Čakvetadze