Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Po zápase som nezvyšoval hlas. Piskot sme si asi zaslúžili

Zápas hodnotil triezvo. Nehľadal výhovorky, ani prísnejšie slová. Tréner Slovana Vladimír Weiss st. vzal čo-to z remízy s Dynamom Batumi (0:0) v 1. predkole Ligy majstrov na seba.

07.07.2022 00:12
Vladimír Weiss st. Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss v súboji proti Batumi.
debata (2)

„Nemal som dať hneď nové posily do základnej zostavy,“ banoval skúsený tréner pred slovenskými médiámi.

Čo poviete na prvý zápas sezóny?

Je to výsledkové sklamanie. Všetko, čo sme čakali, sa do bodky potvrdilo. Boli rýchli, skvele taktici pripravení. Vo futbale rozhoduje rýchlosť a kondícia a v tých nás súper predčil.

Musíme sa im v tom priblížiť, ak chceme o týždeň v odvete postúpiť. Navyše, keď nedáte gól z takých šancí, aké mal Medvědev či Kucka, je to náročné.

Zdalo sa, akoby mužstvu vylúčenie súpera skôr uškodilo ako pomohlo…

Po vylúčení sme sa nedokázali presadiť po krídelných priestoroch. Po striedaniach sme posunuli Zmrhala viac do kraja, aby sme roztiahli ihrisko.

Slovan vs Batumi Čítajte viac Hnev, bitka a lietajúce poháre. Slovanisti sklamali, gól nedali

Súper dobre stál a my sme nemali kvalitnú finálnu prihrávku, aby sme sa presadili. Oni boli rozbehnutí, my sme mali málo času na prípravu.

To však nesmie byť výhovorka. Verím, že nám týždeň do ďalšieho zápasu pomôže. Potrebujeme to aj pri štandardkách. Tragédia, ako ich kopeme. Keby sme dali gól, ožili by sme a súper šiel dole.

V základnej zostave sa objavili nové posily – Juraj Kucka aj Eric Ramírez. Potešili vás ich výkony?

Šiel som do rizika, beriem to na seba. Veril som, že sa Ramírez presadí silou, ale nemá toľko natrénované. To platí aj o Kucovi. Musíme však ukázať viac, presadiť sa, dať gól.

Gruzínci majú kvalitu. Ľudia si myslia, že nie, ale hrajú dobre – či Batumi alebo národné mužstvo. Tam chlapci nezarábajú toľko ako tu. Chlapci sa chcú predať, ale nebolo to o tom, kto koľko zarába.

Vladimír Weiss Ivan Kmotrík Čítajte viac Kmotrík otcovsky zakročil voči malému Ivovi. A Weiss má tím, aký chcel

Kucka vytvoril stredovú dvojicu s Jabom Kankavom. Ako sa vám pozdávala ich prvá ostrá spolupráca?

Obaja sú výborní, aj keď majú svoj vek. Mali sme však problém v útoku, nie tam. Celá útočná štvorica neukázala toľko kvality, ako mala. Máme pred sebou týždeň roboty.

Zastal si brankár Adrián Chovan miesto jednotky?

Chytal dobre, mal dve ťažké veci. Je jednotka, tak by to malo byť. Mali sme dve ponuky na nových brankárov, ale ešte sa neuzavreli. Aďo je dobrý chlapec, tvrdo maká, mám ho rád.

Existuje recept, ako odbúrať nerozohranosť mužstva?

Vždy sa dá niečo urobiť lepšie. Budeme musieť aj dobre brániť. Bude tam 20-tisíc dobrých fanúšikov. Chcem sa poďakovať tým, ktorí dnes prišli. Nezvládli sme to, čo ma mrzí.

SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Čítajte viac Kmotrík exkluzívne: Pre koho to robíme? To sa pýtam stále častejšie

Po zápase som ani nezvýšil hlas. Vedel som, na čo máme. Hodnotil som to s triezvou hlavou. Máme dobrých hráčov, musíme si porozumieť. Veril som novým hráčom, ale možno to bola moja chyba, že som ich dal hneď.

Zaregistrovali ste potýčku či piskot fanúšikov?

Nepočul som to. Iba ku koncu som čosi započul. Asi sme si to zaslúžili. Musíme hrať lepšie.

Potešilo stretnutie s nedávnymi kolegami z gruzínskej reprezentácie?

Bolo to milé, profesionálne a vrúcne. Žreb bol neúprosný, dvaja priatelia ako tréneri proti sebe. Ako keď som trénoval Gruzínsko a hrali sme proti Slovensku. To bolo hrozné.

Najlepší futbalisti sezóny 2021/22 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
65. Patrik Schick - Bayer Leverkusen.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba