Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto môže za chaos pred finále Ligy majstrov? Ministerka v tom má jasno

Chaos pred sobotným finále futbalovej Ligy majstrov na parížskom Stade de France spôsobilo mnoho fanúšikov bez vstupeniek alebo s falošnými lístkami.

30.05.2022 15:00
Priaznivci FC Liverpool pred Stade de France v... Foto: ,
Priaznivci FC Liverpool pred Stade de France v Paríži.
debata (3)

Vyhlásila to francúzska ministerka športu Amelie Oudeaová-Casteraová a zopakovala tak tvrdenie tamojšieho ministra vnútra.

Očakávaný duel sa pre problémy pred štadiónom začal s viac ako polhodinovým sklzom, Real Madrid v ňom zdolal FC Liverpool 1:0.

Ministerka zároveň uviedla, že situáciu pred štadiónom ešte zhoršila miestna mládež, ktorá sa priplietla do davu a snažila sa dostať do priestorov štadióna.

Silvio Berlusconi. Čítajte viac Berlusconi je späť vo veľkom futbale. Jeho klub postúpil do Serie A

Napätú situáciu pred sektorom priaznivcov Liverpoolu sa snažila vyriešiť francúzska polícia, ktorá použila aj slzotvorný plyn.

Jej zákrok však kritizovali zástupcovia anglickej strany i britské ministerstvo kultúry, ktoré ho označilo za „hlboko znepokojujúci“ a vyzvalo na dôsledné vyšetrenie udalostí.

V pondelok popoludní sa mali incidentmi počas finále pri spoločnom stole zaoberať zástupcovia Európskej futbalovej únie (UEFA), francúzskeho ministerstva športu, Francúzskej futbalovej federácie, organizátorov a francúzskej polície.

Liga majstrov: Kto najviac zarobil za 10 rokov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. FC Liverpool
397,8 milióna eur

Oudeaová-Casteraová vyjadrila ľútosť nad tým, že slzotvornému plynu museli byť vystavené aj rodiny s deťmi a fanúšikovia s platnými vstupenkami, ktorí sa pre tlačenicu nevedeli dostať k turniketom.

Na finále prítomná starostka Liverpoolu Joanne Andersonová označila počínanie miestnej polície za „absolútne nechutné“.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #FC Liverpool