Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo je to za otázku? Vidno, že ste z Nemecka. Kroos vypenil na reportéra

Španielsky futbalový majster Real Madrid zvládol finále Ligy majstrov proti Liverpoolu (1:0) predovšetkým vďaka taktickej vyspelosti, skvelým zákrokom Thibauta Curtoiusa a rozhodujúcemu gólu Viníciusa Júniora v 2. polčase.

29.05.2022 12:33
Toni Kroos Foto: ,
Toni Kroos z Realu Madrid v súboji s hráčom Liverpoolu Thiagom.
debata (7)

Proti aktívnejším hráčom anglického tímu napokon slávila úspech vyčkávacia taktika a rozvaha na kopačkách „Los Blancos“.

Tí v priebehu stretnutia trafili do priestoru bránky iba dvakrát a v oboch prípadoch prekonali gólmana LFC Alissona Beckera.

Zásah Karima Benzemu zo 43. min neplatil pre ofsajd, no druhopolčasový gól Viníciusa Júniora už áno. Neskôr sa Angličania snažili zo všetkých síl vyrovnať, ale proti bola defenzíva Realu na čele so skvelým Courtoisom.

Thibaut Courtois Čítajte viac Ukončil Čechov kult, nazývajú ho had. Z hrdinu Realu je šelma

Jedna z opôr Realu Toni Kroos je od soboty päťnásobným víťazom Ligy majstrov. Nemecký stredopoliar odohral celé parížske finále a jeho pozápasový rozhovor pre ZDF z trávnika obletel svetové médiá.

Dôvod? Zjednodušene povedané, reportéra Nilsa Kabena zaujímalo, prečo Realu proti Liverpoolu toľko tieklo do topánok.

„Je úspech ešte sladší, keďže sa nezrodil výsledok zodpovedajúci obrazu hry?“ dostal otázku Kroos.

„Čo tým myslíte, že nezodpovedá obrazu hry? Vyhrali sme. Zvládli sme to,“ odpovedal hráč.

„Prekvapilo vás, že Liverpool dominoval?“ zaujímalo žurnalistu.

"Či je prekvapujúce, že proti Liverpoolu sme sa dostali do ťažkých situácií? Čo je to za otázku? Toto nie je zápas skupinovej fázy, ale finále Ligy majstrov.

Mali ste 90 minút na premyslenie normálnych a zmysluplných otázok, namiesto toho ste mi položili dve hlúpe. Je to šialené. Človek by hneď mohol vedieť, že ste prišli z Nemecka," soptil Kroos a schoval si tvár do dlaní.

Následne otrávený odkráčal na ďalšie interview a krajanovi ešte adresoval slová: „Je to zlé, naozaj zlé.“

Liga majstrov Čítajte aj Fanúšikovia preliezali plot, výkop posunuli. Pozrite si škvrnu na oslave futbalu

Kouč Madridčanov Carlo Ancelotti sa po stretnutí rozplýval.

„Toto veľmi dobré mužstvo zažilo fantastickú sezónu,“ uviedol. V Paríži potvrdil, že dokáže mužstvo pripraviť na veľké zápasy.

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp napriek sklamaniu potvrdil, že triumf Realu v repríze kyjevského finále z roku 2018 bol úplne zaslúžený.

Najlepšie zábery z finále Ligy majstrov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Otvárací ceremoniál finále Ligy majstrov.

"Odohrali sme dobrý zápas, ale keď prehráte 0:1, musíte uznať, že asi všetko nebolo úplne najlepšie. Mali sme oveľa viac striel, ale tá najdôležitejšia štatistika je absolútne na strane Realu Madrid.

Oni dali gól a my nie. Keď bol ich brankár mužom zápasu, ktorý predviedol neuveriteľné zákroky, asi s nami nebolo niečo v poriadku," skonštatoval 54-ročný Nemec.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Liverpool #Toni Kroos