Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers chcú nemecký hetrik. Proti sú skromní hrdinovia

Najťažšia a druhá najcennejšia. Už dnes večer (21.00, prenos vysiela RTVS) sa v Seville rozpúta boj o trofej Európskej ligy.

18.05.2022 11:00
Anglicko šport futbal EL 1/2 odvety Glasgow Lipsko Foto: ,
Glen Kamara z Glasgowu Rangers.
debata

Futbalisti Eintrachtu Frankfurt a Glasgowa Rangers si to na Ramón Sánchez-Pizjuán Stadium rozdajú o pätnásťkilo­gramovú odmenu.

Okrem toho víťaz dostane miestenku do nasledujúcej edície skupinovej fázy Ligy majstrov a tiež štyridsať zlatých medailí za triumf v druhej najprestížnejšej futbalovej súťaži v Európe.

Frankfurt ich už vo vitríne má. Ešte pod názvom Pohár víťazov pohárov zdolal pred 42 rokmi rivalov z Borussie Mönchengladbach 4:3 v súčte oboch zápasov.

Rangers zasa vyhrali v roku 1972 nad Dynamom Moskva 3:2. V roku 2008 si zahrali finále naposledy. Zenitu Petrohrad podľahli 0:2. Z triumfu sa vtedy tešili bývalí slovenskí reprezentanti Kamil Čontofalský a Martin Škrtel.

Martin Škrtel Čítajte viac So slzami v očiach. Škrtel oznámil, že ho čaká posledný zápas

„Môžeme sa stať klubovými hrdinami a pridať sa k legendám, ktoré si obliekali jeho dres,“ burcuje spoluhráčov James Tavernier, kapitán Rangers.

So spoluhráčmi sú najofenzívnejším tímom tohtoročnej edície Európskej ligy. Dovedna skórovali 22-krát, druhý Frankfurt sa tešil o dva razy menej.

Navyše, Škóti môžu zavŕšiť nemecký hetrik. Veď vo vyraďovacej fáze ukončili európsku púť Dortmundu (šestnásťfinále) a Lipsku (semifinále).

„To je už zabudnuté,“ reagoval Tavernier.

Tridsaťročný Angličan má pravdu a vie to aj súper. Frankfurt si užíva chválu expertov, tamojších médií i priaznivcov na sociálnych sieťach.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

„Je to partia nových hrdinov. Skromný klub, ktorý majú všetci radi a doprajú mu úspech,“ napísal Bild. „Frankfurt je mesto snívajúcich,“ pridal sa Hessenschau. „Lietajú vysoko, ale zostávajú pri zemi,“ doplnil Kicker.

Frankfurt v aktuálnom ročníku Európskej ligy neprehral. V play off vyradil Betis Sevilla, FC Barcelona i West Ham. Teraz ho čaká posledná skúška. Bude to súboj hrubej sily z Britských ostrovov proti rýchlemu nemeckému mužstvu s nebezpečnými krídlami.

„Poznáme ich zbrane a oni tie naše. Komu sa ich podarí eliminovať, pôjde na pódium a zdvihne nad hlavu trofej,“ doplnil líder Eintrachtu Sebastian Rode.

Kariéra Martina Škrtela Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
3. Martin Škrtel - FC Liverpool, 2008 - 2016
debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Eintracht Frankfurt #Glasgow Rangers