Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzema dozrel ako víno, pomohol mu i kiks. Tuchel soptil, v postup už neverí

Tréner futbalistov Realu Madrid po triumfe 3:1 na pôde Chelsea Londýn v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov velebil Karima Benzemu.

07.04.2022 10:03
Karim Benzema Foto: ,
Karim Benzema a Vinícius Júnior sa tešia z gólu na ihrisku Chelsea.
debata

Carlo Ancelotti vyzdvihol líderské schopnosti francúzskeho útočníka a prirovnal ho k zrelému vínu.

Benzema na pôde obhajcu trofeje zaznamenal hetrik, rovnaký kúsok sa mu podaril aj v marcovej domácej osemfinálovej odvete proti Parížu St. Germain.

„Karím každý deň dokazuje, že je viac ako líder Realu. Cíti, že má v tomto tíme čoraz dôležitejšiu úlohu. Stal sa z neho rozdielový hráč, dozrel ako víno. Je to veľká osobnosť a vzor pre všetkých,“ uviedol taliansky kouč pre akreditované médiá.

Karim Benzema Čítajte aj Benzema zavŕšil v Londýne hetrik v 46. minúte. Bayern padol s Villarrealom

Repríza vlaňajšieho semifinále, v ktorom Chelsea vyradila Real po výsledkoch 1:1 vonku a 2:0 na Stamford Bridge, sa hrala od úvodu vo vysokom tempe. Hostia ťažili z rýchlych brejkov.

Strelu Viniciusa Juniora po pätičke Benzemu ešte zastavilo brvno, no potom prišli veľké chvíle francúzskeho reprezentanta. V 21. minúte rozohral loptu do behu na Viniciusa, ten mu ju vrátil centrom na hlavu a Benzema sa presadil zvnútra šestnástky.

O tri minúty neskôr prišla ďalšia rýchla akcia hostí, center Luku Modriča na päťku, kde bol medzi dvoma stopérmi Benzema a opäť hlavou rozvlnil sieť – 2:0.

Luis Díaz Čítajte aj Videl, ako sa umiera od hladu. Hviezda Liverpoolu už zvláda náročný zápas

"Rýchly prechod z obrany do útoku – to bola naša veľká zbraň. Podnikali sme kontry po čiarach, dokázali sme nájsť voľné priestory.

Benzema s Viniciusom Juniorom opäť potvrdili, že sú veľmi nebezpeční, pre bránku súpera predstavujú neustálu hrozbu," dodal Ancelotti, ktorý po prekonaní koronavírusu napokon odletel do Londýna a sedel na lavičke Realu.

Hráčom Chelsea sa síce v závere prvého polčasu podarilo znížiť po hlavičke Kaia Havertza, no na začiatku druhého dejstva spravil brankár Edouard Mendy obrovský kiks pri rozohrávke, Benzema ustál súboj s obrancom a z diaľky dokonal hetrik.

Z uplynulých 11 gólov Realu vsietil francúzsky kanonier 10. V tejto sezóne si v 36 zápasoch vo všetkých súťažiach pripísal na konto už 37 presných zásahov.

Najbohatší majitelia športových klubov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Philip Anschutz (vľavo). Tímy: Los Angeles...

"Na Stamford Bridge to bol pre nás jeden z magických večerov. Od začiatku zápasu sme išli za víťazstvom. Chceli sme ukázať, akú má Real Madrid silu.

Dva góly v priebehu niekoľkých minút nás dostali na koňa. Už v prvom polčase som mohol zavŕšiť hetrik, no nevyužil som veľkú šancu.

O to väčšiu radosť som mal z tretieho gólu, ktorý padol hneď v úvode druhého polčasu. Bol to z našej strany veľmi dobrý výkon, všetko fungovalo perfektne," mädlil si ruky Benzema.

Kormidelník Chelsea Thomas Tuchel po skončení duelu soptil. Šance jeho tímu na postup označil pred budúcotýždňovou odvetou na Santiago Bernabeu (12. apríla) za nereálne:

"Po reprezentačnej prestávke je dobrá forma fuč, nehráme na potrebnej úrovni. Pred odvetou som realista.

Koľko futbalových tímov dokáže v Lige majstrov na pôde Realu Madrid zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu alebo vyhrať o tri góly?"

Thomas Tuchel s manželkou Sissi Tuchelovou. Čítajte aj Kruté týždne víťaza Ligy majstrov. Popri sankciách musí riešiť aj rozvod

Jeho zverencom sa nepodarilo rehabilitovať za nečakanú domácu prehru 1:4 s nováčikom Premier League FC Brentford.

"Prvý polčas bol jeden z najhorších, aký som videl v podaní Chelsea na Stamford Bridge. Bol som veľmi sklamaný. Nedokážem si to vysvetliť, lebo pred reprezentačnou pauzou sme ťahali víťaznú sériu a boli sme veľmi konkurencieschopní.

V obrane sme kopili rovnaké chyby ako proti Brentfordu. V uplynulých dvoch zápasoch sme inkasovali sedem gólov a to je alarmujúce," zdôraznil frustrovaný Tuchel.

Najlepšie platení futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 23 406...

Villarreal ukončili rekord Bayernu

FC Villarreal v Lige majstrov ukončil rekordnú 22-zápasovú sériu Bayernu Mníchov bez prehry na ihriskách súperov. Po víťazstve 1:0 v úvodnom štvrťfinálovom dueli majú šancu zahrať si po 16-ročnej prestávke v semifinále prestížnej súťaže.

Bayern v LM naposledy prehral mimo Allianz arény v roku 2017 v Paríži so St. Germain, ktorý vtedy viedol Unai Emery – terajší kouč Villarrealu.

Gerard Moreno Čítajte aj Juventus po domácej facke opäť končí už v osemfinále. Chelsea postupuje

Španielsky tím začal proti favorizovanému Bayernu výborne a už v ôsmej minúte išiel do vedenia. Po rýchlej akcii po pravej strane sa lopta dostala cez Gerarda Morena, Giovaniho Lo Celsa a strele Daniho Pareja až k Arnautovi Danjumovi, ktorý ju poslal do siete – 1:0.

V ďalších minútach držal loptu Bayern, ale cez dobre organizovanú domácu defenzívu sa v prvom polčase nedokázal dostať do šancí a ani raz nevystrelil na bránku.

Naopak, Villarreal mohol ísť do dvojgólového vedenia, no VAR v 41. minúte neuznal pre ofsajd zásah Francisa Coquelina, ktorého center z veľkého uhla zapadol za Manuela Neuera.

Po zmene strán zvýšil Bayern aktivitu a hneď prišla šanca Sergea Gnabryho, ktorý tesne minul. Na druhej strane opečiatkoval žrď Moreno. Villarreal sa držal v obrane a vyrážal do rýchlych brejkov, po jednom z nich tesne minul striedajúci Alfonso Pedraza.

V 63. minúte spravil veľkú chybu pri rozohrávke vybehnutý Neuer, Moreno sa pokúsil o lob z vlastnej polovice, ale minul. V 66. minúte nepremenil tutovku Danjuma, ktorý pri zakončení zaváhal.

Bayern si pripísal prvú strelu na bránku z kopačky Alphonsa Daviesa, ktorý sa vrátil na trávniky po dlhej pauze spôsobenej problémami so srdcom. Kanadský reprezentačný obranca naposledy hral 17. decembra.

Bavori sa počas celého zápasu nedokázali presadiť proti dobre organizovanej obrane Villarrealu. Thomas Müller považuje prehru 0:1 za prijateľnú.

Freiburg - Bayern Čítajte aj Bundesliga zažila lapsus ako v dedinskom futbale. Kto je zaň zodpovedný?

„Mohlo to pre nás dopadnúť oveľa horšie. Villarreal si zaslúži pochvalu za predvedený výkon. V osemfinále vyradil Juventus Turín a v utorňajšom zápase opäť potvrdil, že medzi elitnú osmičku nepostúpil náhodou. Musíme sa rýchlo zmobilizovať a v Mníchove sa prezentovať v oveľa lepšom svetle,“ zdôraznil Müller.

Aj tréner Bayernu Julian Nagelsmann označil prehru vzhľadom na priebeh zápasu za zaslúženú. "V prvom polčase sme nedôrazne bránili, chýbala nám sila v osobných súbojoch.

V ofenzíve sme boli bezzubí a nevypracovali sme si veľa šancí. V druhom dejstve to bol bláznivý zápas. Vrhli sme všetky sily do útoku v snahe vyrovnať, no zabúdali sme na zadné vrátka a mohli sme po rýchlych brejkoch Villarrealu inkasovať ďalšie dva góly," priznal Nagelsmann.

Podľa Giovaniho Lo Celsa nastúpili hráči Villarrealu proti šesťnásobnému európskemu šampiónovi veľmi motivovaní.

"Po žrebe sa veľa hovorilo o tom, že Bayern je favorit a mal by s prehľadom postúpiť do semifinále. Nastúpili sme na zápas s veľkou pokorou, no zároveň s veľkým hladom po víťazstve.

Bayern patrí nepochybne medzi najlepšie tímy na svete, no dokázali sme eliminovať jeho najväčšie zbrane a naše víťazstvo mohlo byť aj výraznejšie," povedal argentínsky stredopoliar pre akreditované médiá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Chelsea FC