Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzema zavŕšil v Londýne hetrik v 46. minúte. Bayern padol s Villarrealom

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2021/2022 na trávniku obhajcu trofeje Chelsea FC 3:1, všetky ich góly strelil Karim Benzema.

06.04.2022 23:01
Karim Benzema Foto: ,
Karim Benzema z Realu Madrid strieľa druhý z troch gólov do siete Chelsea.
debata

V druhom stredajšom stretnutí prekvapujúco zaváhal Bayern Mníchov a zo štadióna Villarrealu si odniesol prehru 0:1. Odvety sú na programe v utorok 12. apríla.

Repríza vlaňajšieho semifinále, v ktorom Chelsea vyradila Real po výsledkoch 1:1 vonku a 2:0 na Stamford Bridge, sa hrala od úvodu vo vysokom tempe. Domáci si vypracovali šancu už v 5. minúte, keď Havertz tesne prestrelil.

Chelsea, Real Madrid Čítajte aj Zápas Chelsea - Real Madrid sme sledovali ONLINE

V 10. prišla veľká chyba ich kapitána Azpilicuetu a bleskový brejk s pätičkou Benzemu a strelou Viniciusa zastavilo až brvno. O štyri minúty spravil podobnú hrúbku Militao, v hustom daždi mu ušla lopta a Havertza fauloval. Dostal žltú kartu, ktorá ho pripravila o odvetu.

Potom už prišli veľké chvíle Benzemu. V 21. minúte rozohral loptu do behu na Viniciusa, ten mu ju vrátil centrom na hlavu a kanonier Realu sa presadil zvnútra šestnástky. O tri minúty prišla ďalšia rýchla akcia hostí, center Modriča na päťku, kde bol medzi dvoma stopérmi Benzema a opäť hlavou rozvlnil sieť – 2:0.

Luis Díaz Čítajte aj Videl, ako sa umiera od hladu. Hviezda Liverpoolu už zvláda náročný zápas

Real sa v ďalších minútach zatiahol a čakal na brejky, domáci sa proti bloku presadzovali len ťažko. Skúšali to najmä centrami, Silvova hlavička po rohu sa neujala, ale Havertzova v 40. minúte už áno. Vzápätí mohol dokonať hetrik Benzema, ale tentokrát nohou tesne minul.

Tréner Chelsea Thomas Tuchel poslal do druhého polčasu Kovačiča a Ziyecha za Christensena a Kanteho, no ani sa nestihli ohriať na ihrisku a prehrávali 1:3. Brankár Mendy spravil obrovský kiks pri rozohrávke, Benzema ustál súboj s obrancom a z diaľky dokonal hetrik.

Tromi gólmi vyradil v druhom osemfinále aj PSG. Na druhej strane sa pri strele Azpilicuetu zaskvel brankár Realu Courtois.

Chelsea sa snažila skorigovať, dve veľké príležitosti mal striedajúci Lukaku, v 70. minúte aj Mount, no ani jeden netrafil medzi tri žrde. Real si tak vytvoril veľmi dobrú pozíciu pred domácou odvetou.

Bayern prehral po rýchlom góle

Villarreal začal proti favorizovanému Bayernu výborne a už vo 8. minúte išiel do vedenia. Po rýchlej akcii po pravej strane sa lopta dostala cez Morena, Lo Celsa a strele Pareja až k Danjumovi, ktorý ju poslal do siete – 1:0.

V ďalších minútach držal loptu Bayern, ale cez dobre organizovanú defenzívu sa v prvom polčase nedokázal dostať do šancí a ani raz nevystrelil na bránku.

Naopak, Villarreal mohol ísť do dvojgólového vedenia, no VAR v 41. minúte neuznal pre ofsajd zásah Coquelina, ktorého center z veľkého uhla zapadol za Neuera. Po zmene strán zvýšili Bavori aktivitu a hneď prišla šanca Gnabryho, ktorý tesne minul.

Manchester City Čítajte aj Angličania odpálili štvrťfinále vo veľkom štýle. City aj Liverpool

Na druhej strane opečiatkoval žrď Moreno. Villarreal sa držal v obrane a vyrážal do rýchlych brejkov, po jednom z nich tesne minul striedajúci Pedraza. V 63. minúte spravil veľkú chybu pri rozohrávke vybehnutý Neuer, Moreno sa pokúsil o lob z vlastnej polovice, ale minul.

V 66. minúte nepremenil tutovku Danjuma, ktorý pri zakončení zaváhal. Bayern si pripísal prvú strelu na bránku z kopačky Daviesa.

V ofenzíve to však hosťom nefungovalo a nedokázali si vypracovať gólové šance. Zo Španielska tak odišli s tesnou prehrou, no mohli inkasovať aj viackrát. V 86. minúte spálil ďalšiu gólovú šancu Pedraza.

1. zápasy štvrťfinále Ligy majstrov – sumáre:

FC Chelsea – Real Madrid 1:3 (1:2)
Góly: 40. Havertz – 21., 24. a 46. Benzema. Rozhodca: Clément Turpin (Fr.), ŽK: Rüdiger – 14. Militao
Chelsea: E. Mendy – Christensen (46. Kovačič), Silva, Rüdiger – James, Kante (46. Ziyech), Jorginho (64. Loftus-Cheek), Mount, Azpilicueta – Havertz, Pulisic (64. Lukaku)
Real: Courtois – Carvajal, Militao (64. Nacho), Alaba, F. Mendy – Modrič, Casemiro, Kroos (74. Camavinga) – Valverde (86. Ceballos), Benzema (86. Bale), Vinicius Junior

FC Villarreal – Bayern Mníchov 1:0 (1:0)
Gól: 8. Danjuma. Rozhodca: Anthony Taylor (Angl.), ŽK: Estupinan
Villarreal: Rulli – Foyth (81. Aurier), Albiol, P. Torres, Estupinan – Coquelin (59. Pedraza), Capoue, Parejo – Moreno, Danjuma (81. Chukwueze), Lo Celso
Bayern: Neuer – Pavard (71. Süle), Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Musiala – Coman, Müller (62. Goretzka, 90.+4 Roca), Gnabry (62. Sane) – Lewandowski

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Real Madrid #Villarreal #Chelsea FC