Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslabený Inter dobyl Anfield, no končí. Lewandowského hetrik za 12 minút

Futbalisti Bayernu Mníchov a FC Liverpool sa stali prvými štvrťfinalistami Ligy majstrov 2021/22. Bavori nedali v domácej odvete šancu rakúskemu FC Salzburg a deklasovali ho 7:1.

08.03.2022 23:11 , aktualizované: 23:26
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar a Danilo D'Ambrosio z Interu v súboji s hráčom Liverpoolu Sadiom Maném.
debata (2)

O tri góly sa postaral Robert Lewandowski, ktorý strelil čistý hetrik za 12 minút a v prebiehajúcej sezóne má na konte už 12 presných zásahov v súťaži.

Liverpool si v Miláne ustrážil náskok z prvého zápasu (2:0) a po tesnej prehre 0:1 postúpili ďalej. Pre slovenského obrancu Milana Škriniara sa tak účinkovanie v prestížnej súťaži skončilo.

V Mníchove sa hralo od začiatku vo vysokom tempe a Lewandowski prvýkrát ohrozil súperovho brankára už v prvej minúte. Vtedy Köhn ešte odolal, no o desať minút neskôr už musel vyťahovať loptu zo siete.

Maximilian Wöber stiahol v šestnástke poľského kanoniera a ten z penalty otvoril skóre. V 21. minúte sa situácia zopakovala, Wöber opäť fauloval Lewandowského a ten premenil aj druhú jedenástku.

Chvíľu na to zavŕšil hetrik, svoj piaty v LM a zároveň piaty najrýchlejší v histórii súťaže, keď sa presadil po rýchlom brejku. Bayern držal opraty zápasu pevne v rukách a po polhodine hry pridal štvrtý gól Serge Gnabry.

Salzburg mal v prvom polčase len dve strely na bránku a s oboma si poradil Manuel Neuer. Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, Bavori tlačili a v 54. minúte pridali aj piaty gól.

Gnabry potiahol loptu pred šestnástku, prihral Müllerovi a ten strelou k pravej žrdi upravil na 5:0. Obaja tréneri potom prestriedali a v 71. minúte zaznamenali čestný gól aj hostia.

Po rýchlom brejku trafil k ľavej žrdi Maurits Kjaergaard, no v závere upravili Müller a Leroy Sane na konečných 7:1.

Druhý zápas bol vyrovnanejší. Domáci Liverpool sa spoliehal na pozornú defenzívu a strážil si dvojgólový náskok z prvého stretnutia. Do polčasu pustil hosťujúci Inter len k dvom strelám na bránku, pričom prvá z nich z nohy Denzela Dumfriesa letela v 7. minúte len priamo do rúk Alissona.

Lionel Messi Čítajte aj Naposledy to zažil pred 12 rokmi. Messiho negatívny zápis podčiarkol biedu

Brankára domácich príliš nepreveril ani v 41. minúte z priameho kopu Hakan Calhanoglu. Oveľa väčšie šance mali v prvom dejstve Liverpoolčania. Joël Matip v 31. minúte opečiatkoval hlavou brvno a v nadstavenom čase trafil Trent Alexander-Arnold tesne vedľa.

Po zmene strán mohol otvoriť skóre Mohamed Salah, ale trafil len do žrde. Skóre sa tak zmenilo až po hodine hry, keď sa strelou z hranice šestnástky presadil Lautaro Martinez – 1:0.

Šance Interu na postup však vzápätí výrazne znížil Alexis Sanchez, keď dostal za šľapák druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy. Liverpool si v záverečnej polhodine postrážil postup a mohol aj vyrovnať, no Salah v 76. minúte trafil opäť len bránkovú konštrukciu.

Odvety osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 – polčasy:

FC Liverpool – Inter Miláno 0:1 (0:0) - prvý zápas 2:0, postúpil Liverpool
Gól: 62. Martinez. Rozhodoval: Lahoz (Šp.), ČK: 63. Sanchez po druhej ŽK, ŽK: Jota, Robertson, Mane – Sanchez, Vidal, Bastoni, Gagliardini.
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Jones (65. Keita), Fabinho, Alcantara (65. Henderson) – Salah, Jota (83. Diaz), Mane
Inter: Handanovič – ŠKRINIAR, de Vrij (46. D'Ambrosio), Bastoni – Dumfries (75. Darmian), Vidal, Brozovič (75. Gagliardini), Calhanoglu (84. Vecino), Perišič – Martinez (75. Correa), Sánchez

Bayern Mníchov – FC Salzburg 7:1 (4:0) - prvý zápas 1:1, postúpil Bayern
Góly: 12., 21. a 23. Lewandowski (prvé dva z 11 m), 31. Gnabry, 54. a 83. Müller, 86. Sane – 70. Kjaergaard. Rozhodoval: Turpin (Fr.).
Bayern: Neuer – Pavard, Süle (66. Nianzou), Hernandez (60. Upamecano) – Gnabry (46. Sarr), Kimmich, Musiala (66. Roca), Coman (66. Choupo-Moting) – Müller, Sane – Lewandowski
Salzburg: Köhn – Kristensen, Solet (46. Piatkowski), Wöber, Ulmer – Capaldo, Camara (67. Tijani), Seiwald (46. Sučič) – Aaronson – Adamu (61. Kjaergaard), Adeyemi (62. Šeško)


Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Liverpool #Robert Lewandowski #Milan Škriniar