Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekompromisné ťahy. Rusom zobrali lyžovanie i finále Ligy majstrov

Európska futbalová únia (UEFA) po ruskej invázii na Ukrajine odobrala Petrohradu právo usporiadať finálový duel Ligy majstrov.

25.02.2022 11:06 , aktualizované: 11:50
štadión v Petrohrade Foto: ,
Štadión v Petrohrade.
debata (12)

Zápas, ktorý sa uskutoční 28. mája, presunula na Stade de France na predmestí Paríža.

Už vo štvrtok po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu viaceré svetové médiá informovali, že UEFA odoberie Petrohradu finálový súboj LM.

Exekutíva únie po piatkovom mimoriadnom zasadnutí k aktuálnej situácii zmenu dejiska potvrdila.

UEFA takisto oznámila, že ruské a ukrajinské kluby a národné tímy, ktoré účinkujú v medzinárodných súťažiach, musia až do odvolania hrať svoje domáce zápasy na neutrálnej pôde. Informovali agentúry DPA a AFP.

HOKEJ-KHL: Bratislava - Helsinki slovan Čítajte viac Drastický krok. KHL kvôli konfliktu na Ukrajine opúšťa slávna značka

Zakročila aj FIS

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zrušila všetky zostávajúce tohtosezónne podujatia Svetového pohára, ktoré sa mali konať v Rusku. Rozhodla sa tak v záujme bezpečnosti všetkých účastníkov a zachovania integrity seriálu.

Po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu predstavitelia FIS absolvovali rozhovory so všetkými zúčastnenými stranami a v piatok vydali verdikt o zrušení lyžiarskych podujatí, ktoré sa mali do konca sezóny 2021/2022 konať na ruskom území.

Cez víkend sa tak neuskutočnia súťaže v skikrose v stredisku Sunny Valley (25.-27. februára) a ani v akrobatických skokoch v Jaroslavli (26.-27. februára).

Oleksandr Zinčenko Čítajte viac Ukrajinec odkazuje Putinovi: Monštrum, snáď zomrieš najbolestivejšou smrťou

Akrobatickí skokani sa nepredstavia ani 5. marca v Moskve, zrušené sú aj preteky skokaniek na lyžiach v Nižnom Tagile (18.-20. marca) a v stredisku Čajkovskij (25.-27. marca).

Neuskutočnia sa ani preteky v behu na lyžiach v Ťumeni, ktoré boli naplánované na 18.-20. marca. Uvedené podujatia budú buď presunuté do iného dejiska, alebo úplne zrušené, informovala FIS na svojom webe.

FIS teraz pracuje na tom, aby zabezpečila bezpečný odchod všetkých výprav zo Sunny Valley a Jaroslavle.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #vojna na Ukrajine