Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na pokraji vyradenia. Škriniarov Inter padol doma s Liverpoolom

Futbalisti Interu Miláno v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom prehrali v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 na domácom trávniku s FC Liverpool 0:2.

16.02.2022 22:56
Milan Škriniar, Sadio Mané Foto:
Milan Škriniar v súboji so Sadiom Maném v Liverpoolu.
debata (2)

V druhom utorňajšom stretnutí hráči FC Salzburg remizovali s Bayernom Mníchov 1:1.

Inter Miláno čakal na účasť vo vyraďovacej časti 10 rokov a od úvodných minút pociťoval, že má proti sebe silného súpera, ktorý vedel zahroziť predovšetkým zo štandardiek.

Skóre mohol otvoriť v 14. min Sadio Mane po priamom kope, no hlavičkoval nad. O dve minúty sa dostali k svojej prvej šanci aj domáci, no Calhanoglu z veľkého uhla namieril len do brvna.

Čerstvý majster Afriky Mane sa aj po oslavách historického triumfu Senegalu ukázal vo výbornej forme a v 23. min sa takmer postaral o gól mesiaca.

inter miláno, liverpool Čítajte viac ONLINE: Inter Miláno nestačil doma na Liverpool

Jeho exportné nožničky z malého vápna však skončili iba v bočnej sieti.

Po zmene strán ukázal snahu skórovať Inter, ktorý hrozil z rýchlych protiútokov. V 53. min hľadal Perišič centrom v dobrej pozícii Martineza, no tomu sa nepodarilo dostať loptu do siete.

Po hodine hry prekonal brankára Allisona po samostatnom úniku Džeko, no rozhodcovia sa zhodli, že reprezentant Bosny a Hercegoviny sa tesne nedokázal vyhnúť ofsajdovej pasci. Liverpool tak udrel zo svojej najsilnejšej zbrane, štandardných situácií.

V 75. min hlavičkoval presne Firmino, keď ho neustrážil Bastoni. Druhý gól pridal Salah po priamom kope v 83. minúte.

Duel v Salzburgu sa pre rakúskeho majstra začal nešťastne. Už v 12. min musel opustiť ihrisko zranený útočník Okafor a na jeho miesto nastúpil Chukwubuike Adamu.

Kylian Mbappé Čítajte viac Parížsky úder v nadstavení. Katom Realu bola jeho vysnívaná posila

Dvadsaťročný reprezentant Rakúska narodený v Nigérii sa však zmenil v nečakaný tromf.

V 21. min sa k nemu dostala lopta pri rýchlom prechode do útoku domácich a z hranice šestnástky obhodil brankára Ulreicha, ktorý prvýkrát v prebiehajúcom ročníku Ligy majstrov musel zastúpiť Manuela Neuera, laborujúceho so zranením kolena.

Rakúsky šampión sa po presnom zásahu neuzavrel do obrany. Naďalej vyrážal do rýchlych protiútokov a v 49. min mohol skórovať Seiwald, no Ulreich jeho umiestnenú strelu k žrdi pokryl.

Šancu zvýšiť mal aj v 81. min Adeyemi, no Ulreich vyrazil jeho strelu a Adamu z dorážky neskóroval.

Líder nemeckej bundesligy napokon z Rakúska s prehrou neodišiel. V 90. min sa v preplnenej šestnástke dostala lopta ku Comanovi a ten vyrovnal na konečných 1:1.

1. osemfinálové zápasy LM 2021/2022 – polčasové sumáre:

FC Salzburg – Bayern Mníchov 1:1 (1:0)
Góly: 21. Adamu – 90. Coman.
Rozhodoval: Oliver (Angl.), ŽK: Kohm – Coman, Sabitzer
Salzburg: Köhn – Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer – Capaldo, Camara, Seiwald (80. Sučič), Aaronson – Adeyemi (87. Kjaergaard), Okafor (12. Adamu)
Bayern: Ulreich – L. Hernandez, Süle, Pavard – Tolisso (80. Sabitzer), Kimmich – Coman, Sane, Müller, Gnabry (77. Choupo-Moting) – Lewandowski

Inter Miláno – FC Liverpool 0:2 (0:0)
Góly: 75. Firmino, 83. Salah.
Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), bez kariet
Inter: Handanovič – ŠKRINIAR, De Vrij (88. Ranocchia), Bastoni (90.+1. Dimarco) – Dumfries (88. Darmian), Vidal (89. Gagliardini), Brozovič, Calhanoglu, Perišič – Džeko, L. Martinez (70. A. Sanchez)
Liverpool: Allison Becker – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Fabinho (59. Henderson), Alcantara (86. Milner), Elliott (60. Keita) – Salah, Jota (46. Firmino), Mane (59. L. Diaz)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Bayern Mníchov #FC Liverpool #Inter Miláno #Milan Škriniar #RB Salzburg