Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podvod a hanba! Škandalózny žreb vyostril spory medzi Realom a UEFA

Vedenie španielskeho futbalového klubu Real Madrid je podľa miestnych médií veľmi nahnevané z opakovania pondelňajšieho žrebu osemfinále Ligy majstrov.

14.12.2021 12:01
Andrej Aršavin Foto:
Andrej Aršavin pri žrebe osemfinále Ligy majstrov.
debata (1)

Ten pôvodne priradil „bielemu baletu“ portugalskú Benficu Lisabon, no na druhý pokus papierovo oveľa silnejšieho súpera – Paríž Saint-Germain.

Európska futbalová únia (UEFA) označila za vinníka chyby pri prvom žrebovaní externého dodávateľa softvéru.

Uznala protesty Villarrealu, Atlética Madrid a Manchestru United a žreb zopakovala.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Čítajte viac Žreb Ligy majstrov museli po chybe zopakovať. Jedna dvojica zostala identická

V tábore rekordného španielskeho majstra to vyvolalo vlnu nevôle a ostré reakcie, podľa denníka Marca padali v zákulisí slová ako škandál, podvod, hanba a neakceptovateľné.

Jeden z riaditeľov klubu Emilio Butragueňo však pre médiá uviedol len to, že proces žrebu je „prekvapivý, poľutovaniahodný a veľmi ťažko pochopiteľný“.

Real zatiaľ neoznámil, či plánuje nejaké odvetné kroky.

Podľa Marcy pondelňajší škandál len vyostril už aj tak veľmi napäté vzťahy medzi Realom a UEFA, ktoré trvajú od plánovaného spustenia Superligy.

Real Madrid, radosť Čítajte viac Kauza Superligy: UEFA vyhovela súdu, zastavila konanie voči trojici klubov

Vznik súťaže najväčších európskych klubov dlhodobo presadzuje prezident klubu Florentino Pérez.

Po aprílovom oznámení jej spustenia sa na dvanásť klubov z Anglicka, Talianska a Španielska spustila vlna kritiky z radov národných líg a zväzov, ďalších klubov i fanúšikov a väčšina z nich nakoniec z projektu vycúvala.

Superliga mala byť priamy konkurent Lige majstrov. Okrem Realu nevystúpili z projektu len Barcelona a Juventus Turín. Informovala o tom agentúra dpa.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Real Madrid