Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona odišla z Mníchova s debaklom. Ligu majstrov si na jar nezahrá

Futbalisti Benficy Lisabon, LOSC Lille a FC Salzburg postúpili do jarného osemfinále Ligy majstrov 2021/2022. Benfica zdolala v stredajšom súboji Dynamo Kyjev 2:0 a uchmatla v E-skupine druhú postupovú miestenku na úkor Barcelony, ktorá prehrala v záverečnom 6. kole na pôde Bayernu Mníchov 0:3.

08.12.2021 23:02
Atalanta Foto: ,
Snežná kalamita v Atalante nedovolila odohrať zápas proti Villarealu.
debata (3)

V tabuľke klesli Katalánci na konečné tretie miesto, za portugalským tímom zaostali o bod a budú sa musieť uspokojiť s účinkovaním v play off Európskej ligy. Menoslov účastníkov vyraďovacej fázy LM sa skompletizuje vo štvrtok, keď sa v priamom súboji o postup z F-skupiny stretnú Atalanta Bergamo s Villarrealom, v stredu sa duel nemohol odohrať pre husté sneženie.

V „éčku“ o osemfinálovú miestenku na diaľku bojovali Benfica s Barcelonou. „Blaugranas“ to mali proti už istému víťazovi skupine, stopercentnému Bayernu náročné, tréner domácich Julian Nagelsmann nešetril opory a Bavori nastúpili takmer v plnej sile.

Nemecký šampión mal od úvodu navrch, v 34. minúte ho poslal do vedenia hlavičkou Thomas Müller a pred prestávkou zvýšil náskok Leroy Sané ďalekonosnou strelou, ktorá zaplávala pred brankárom Marcom-Andre ter Stegenom. Hostia sa už nedokázali v druhom polčase pozviechať.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

Tretí gól Mníchovčanov pridal Jamal Musiala, ktorý profitoval z akcie Alphonsa Daviesa. Bayern tak napokon zdolal súpera rovnakým rozdielom ako v prvom vzájomnom súboji na Camp Nou.

„Barcu“ preskočila v tabuľke Benfica, ktorá nedala šancu poslednému Dynamu. Lisabončanov paradoxne naštartoval k triumfu gól ukrajinského reprezentanta – Roman Jaremčuk v 16. minúte zblízka skóroval po prihrávke Joaa Maria. Mohol tak mohutne osláviť gól proti klubu, v ktorom začal svoju profesionálnu kariéru.

V 22. min pridal druhý zásah domácich Gilberto Moraes, ktorý potrestal nechcenú „malú domov“ Benjamina Verbiča. Portugalčania už v druhom dejstve v pohode kontrolovali priebeh a po záverečnom hvizde mohli oslavovať víťazstvo a postup zo skupiny.

V „géčku“ mali pred záverečným kolom šancu na účasť vo vyraďovačke všetky štyri tímy, napokon si osemfinálovú miestenku vybojovali Lille a Salzburg. Francúzsky majster potvrdil prvé miesto v skupine triumfom 3:1 na ihrisku Wolfsburgu, ktoré zabezpečili gólmi Burak Yilmaz, Jonathan David a Angel Gomes.

Futbaloví hrdinovia 90´: Takto vyzerajú dnes Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gheorghe Hagi (56) - je bývalý rumunský...

Druhý skončil v tabuľke Salzburg, rakúsky tím rozhodol o postupe víťazstvom nad Sevillou 1:0. Jediný gól strelil v 50. minúte Noah Okafor. Andalúzania dohrávali zápas iba s 10 hráčmi, na začiatku druhého polčasu videl v priebehu ôsmich minút dve žlté karty Joan Jordan. Seville zostala iba miestenka do vyraďovacej fázy Európskej ligy, „vlci“ na štvrtej priečke sa s Európou lúčia.

Už dávnejšie istý víťaz „efka“ Manchester United zakončil svoje účinkovanie v skupinovej fáze remízou s Young Boys Bern (1:1), ktorý už nemohol postúpiť ani do EL. Domácich poslal do vedenia volejom z akrobatickej pozície Mason Greenwood, švajčiarsky zástupca vyrovnal ešte v prvom dejstve zásluhou peknej obaľovačky Fabiana Riedera. O druhom postupujúcom rozhodne štvrtkový súboj Atalanty s Villarrealom.

V „háčku“ boli už postupujúci známi a rozhodovalo sa iba o víťazovi skupiny. Napokon sa ním stal Juventus Turín, ktorý zdolal Malmö FF 1:0. Tabuľku vyhral s dvojbodovým náskokom pred Chelsea Londýn, obhajca titulu iba remizoval na pôde Zenitu Petrohrad 3:3, keď víťazstvo stratil v nadstavenom čase.

Hviezdy, ktoré nebudú na MS 2022 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar (Slovensko). Futbalisti spod...

E-skupina

Benfica Lisabon – Dynamo Kyjev 2:0 (2:0)
Góly: 16. Jaremčuk, 22. Gilberto. Rozhodoval: Aytekin (Nem.)

Bayern Mníchov – FC Barcelona 3:0 (2:0)
Góly: 34. Müller, 43. Sané, 62. Musiala. Rozhodoval: Hategan (Rum.)

F-skupina

Manchester United – Young Boys Bern 1:1 (1:1)
Góly: 9. Greenwood – 42. Rieder. Rozhodoval: Bastien (Fr.)

Atalanta Bergamo – Villarreal CF
- preložili na štvrtok pre husté sneženie

G-skupina

FC Salzburg – FC Sevilla 1:0 (0:0)
Gól: 50. Okafor, ČK: 64. Jordan (Sevilla) po 2. ŽK, Rozhodoval: Vinčič (Slovin.)

VfL Wolfsburg – LOSC Lille 1:3 (0:1)
Góly: 89. Steffen – 11. Burak Yilmaz, 72. David, 78. Gomes. Rozhodoval: Orsato (Tal.)

H-skupina

Juventus Turín – Malmö FF 1:0 (1:0)
Gól: 18. Kean. Rozhodoval: Peljto (BaH.)

Zenit Petrohrad – Chelsea Londýn 3:3 (2:1)
Góly: 38. Claudinho, 42. Azmoun, 90.+4 Ozdojev – 2. Werner, 62. Lukaku, 85. Werner. Rozhodoval: Gözübüyük


Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona