Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vždy budem na hráčov prísny, vraví Weiss. Čo mu v mužstve chýba?

Úloha splnená, ale od veľkej spokojnosti bol ďaleko. Vladimír Weiss zhodnotil štvrtkový triumf Slovana v skupine Konferenčnej ligy nad Lincolnom Red Imps (2:0).

22.10.2021 08:59
SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. počas zápasu s Lincolnom Red Imps.
debata (1)

"Víťazstvo je dobré, výkon nebol taký ako sme si predstavovali. Dnes však už slabý súper, akého úplne jednoducho prevalcujete, v Európe na tejto úrovni v skupinách nie je.

Nie je to Barcelona, ale pripraviť sa vedia. Cez prestávku som nezvyšoval hlas, pretože som bol presvedčený o tom, že vyhráme.

Mužstvo chcelo, no bolo nervózne, snažil som sa to upokojiť," povedal kouč Slovana na pozápasovej tlačovej konferencii.

Dobre si uvedomuje, že iba víťazstvo nad Lincolnom dávalo Slovanu nádej na postup zo skupiny. To isté platí aj pred odvetou, ktorá je na programe o dva týždne.

"Hrá sa o peniaze, úspech aj body. Chceme sa pobiť o postup a ísť ďalej. Verím, že domáci zápas s PAOK-om bude rozhodujúci. Vyhral v Kodani, čím sa to viac-menej skomplikovalo, má viac bodov ako som možno predpokladal.

My musíme vyhrať v Lincolne, čo nebude jednoduché. Myslím si, že na postup bude treba aj viac ako 10 bodov," pokračoval Weiss.

Čo mu v ňom momentálne chýba?

"Kreatívni hráči Vlado (Weiss ml., pozn.) či David Holman, to pojítko medzi útokom a zálohou. Oni sú rozdieloví, dávajú finálový pas a hre väčšiu myšlienku. V tomto tíme to momentálne chýba. Preto niekedy hráme iným štýlom.

Vlado už bol späť v tréningu. Neobnovil si zranenie. Bohužiaľ, pri predzápasovej streľbe si poškodil iný sval. Za 3–4 dni sa k nám pripojí," doplnil Weiss.

Slovan zdolal gibraltársky Lincoln Red Imps Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana počas zápasu s Lincolnom...

Päťdesiatsedemročný kormidelník na začiatku svojho pôsobenia povedal, že mužstvo čaká dlhá cesta k tomu, aby sa z neho stal kvalitný európsky tím.

„Vždy budem na hráčov prísny. Myslím si, že viem kedy ich mám pritlačiť a kedy povoliť. Vieme hrať lepšie. Verím, že budeme. Viac nám vyhovuje hrať zozadu a smerom dopredu. Máme na to typy hráčov,“ uzavrel niekdajší kouč slovenskej či gruzínskej reprezentácie.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Lincoln Red Imps