Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Outsider hrýzol, no Slovan splnil povinnosť. Weiss: Vieme a mali sme hrať lepšie

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava získali prvé víťazstvo v F-skupine Európskej konferenčnej ligy 2021/2022. Vo štvrtok na Tehelnom poli zdolali gibraltársky Lincoln Red Imps 2:0.

21.10.2021 22:54 , aktualizované: 22.10.2021 00:13
SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava... Foto: ,
Futbalisti Slovana oslavujú gól v zápase s Lincolnom Red Imps.
debata (3)

Domáci rozhodli o výhre v druhom polčase, hneď v 46. minúte otvoril skóre Andre Green a v 84. minúte spečatil výsledok Ezekiel Henty.

Slovan je po troch kolách na 3. mieste tabuľky so štyrmi bodmi. Lídrom je sedembodový PAOK Solún, ktorý zvíťazil na pôde FC Kodaň 2:1. Druhí Dáni majú šesť bodov, Lincoln je s troma prehrami posledný.

Slavia Praha Čítajte viac Komplikácia pre Slovan, PAOK raboval v Kodani. Bodö - AS Rím 6:1!

Ďalší zápas odohrá Slovan 4. novembra na štadióne Red Imps (18.45 h). Bude to v tejto sezóne s týmto súperom už štvrtá vzájomná konfrontácia, v auguste v 3. predkole Európskej ligy „belasí“ zvíťazili na Gibraltári 3:1 a v domácej odvete remizovali 1:1.

F-skupina, 3. kolo:

ŠK Slovan Bratislava – Lincoln Red Imps 2:0 (0:0)
Góly: 46. Green, 84. Henty, ŽK: Henty, Božikov, Dražič – Toscano. Rozhodovali: Thorarinsson – G. Sigurdsson, B. Sigurdarson (všetci Isl.), 6108 divákov.
Slovan: Chovan – Medveděv (90.+ Hrnčár), Kašia, Božikov, Zmrhal – Čavrič (74. Rabiu), Kankava, Agbo, Green (67. Dražič) – Mráz (67. Da Silva), Henty (90.+ Lichý)
Lincoln: Coleing – Wiseman (51. Sergeant), R. Chipolina, Bernardo Lopes, Toscano – Yahaya, Torrilla (71. Anon), Ross – Britto (71. J. Chipolina), Kike Gomez (82. Casciaro), Carralero (82. Ronan)

    Z V R P S B
1. PAOK Solún 3 2 1 0 5:2 7
1. FC Kodaň 3 2 0 1 7:4 6
3. SLOVAN BRATISLAVA 3 1 1 1 4:4 4
4. Lincoln Red Imps 3 0 0 3 1:7 0
Slovan zdolal gibraltársky Lincoln Red Imps Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana počas zápasu s Lincolnom...

Slovan začal náporom, už po pár sekundách Medveděv vysunul za obranu hostí Mráza, ktorý vystrelil zvnútra šestnástky len do brankára. Domáci tlačili, ale nevedeli vymyslieť lepšiu finálnu prihrávku.

A museli si dávať pozor aj na Lincoln, ktorý vedel vychádzať z ťažkých situácií a solídne kombinoval. V 8. minúte musel zasahovať domáci brankár Chovan pri strele Lopesa. V 14. minúte Chovan nepresne rozohral, ale chybu napravil zákrokom.

ČR futbal EL 3. kolo A Sparta Praha Olympique Lyon Čítajte viac Dvojgólový Haraslín rozjasal Letnú, Lyon ju po prestrelke umlčal

V 24. minúte mali „belasí“ šancu otvoriť skóre z priameho kopu, z dobrej pozície však Henty tesne minul pravý horný roh. Slovan hral pomerne profesorsky a mohol na to doplatiť v 26. minúte. Wiseman unikol po krídle, jeho center Chovan aj Medveděv nezachytili a Britto zblízka netrafil prázdnu bránu.

Domáci mohli otvoriť skóre v 42. minúte, Zmrhal sa po akcii s Mrázom dostal do zakončenia v šestnástke, ale trafil len tyč. Neujala sa ani následná nepresná dorážka Čavriča.

Aj do druhého polčasu vstúpil Slovan tlakom a už ho dokázal využiť. Kankavov center z ľavej strany prešiel až na opačnú k Medveděvovi a ten šikovne našiel na prvej tyči zakončujúceho Greena – 1:0.

Slovan - Lincoln Čítajte viac Víťazstvo Slovana nad Red Imps sme sledovali ONLINE

O pár minút vystrelil Henty, Mráz ešte v páde loptu minul. Stále sa hralo prevažne na polovici outsidera, v 58. minúte veľmi nepresne vystrelil Green. V 70. minúte si spracoval loptu na hrudi v šestnástke Henty, jeho strela do stredu brány ale veľké nebezpečenstvo neznamenala.

Nigérijský útočník sa už však nepomýlil v 84. minúte, loptu si po centri z priameho kopu spracoval na päťke a popod brankára stanovil zaslúžený víťazný výsledok pre Slovan.

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Vieme hrať lepšie a mali sme hrať lepšie. Začali sme dobre, mali sme tlak, ale z tých šancí musíme dať nejaký gól. Potom mal aj súper šance. V druhom polčase sme dali rýchlo gól, ale vieme byť lepší. Stále som veril, že vyhráme a že sa tá kvalita ukáže.“

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. počas zápasu... Foto: TASR, Jaroslav Novák
SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Red BAX Tréner Slovana Vladimír Weiss st. počas zápasu s Lincolnom Red Imps.

Adrián Chovan, brankár Slovana: "Bol to náročný zápas. My sme doň dobre vstúpili, vytvorili sme si šance, ale nedali sme góly. Potom mal aj súper nejaké šance.

Oni hrali dobre v bloku a z našej strany bol koniec prvého polčasu slabší. V druhom sme zase mali dobrý štart, dali sme gól a potom sme sa dostávali do príležitostí."

Mick McElwee, tréner Lincoln Red Imps: "V prvom polčase sme podali veľmi dobrý výkon. Mali sme tri situácie, z ktorých sme mohli skórovať. Ak na tejto úrovni takéto šance nevyužijete, súperi vás potrestajú. To sa presne stalo v druhom polčase, keď mal Slovan päť šancí a dal dva góly.

To bolo rozhodujúce, Slovan nás potrestal. Slovanu gratulujem k zaslúženému víťazstvu. Má silný tím, to ukázal aj v predchádzajúcich zápasoch s nami. Dnes síce nehral Vladimír Weiss ml., ale Slovan sa s tým dokázal vyrovnať."

Zdroje: RTVS, TASR


Standings provided by SofaScore LiveScore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Lincoln Red Imps