Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaočkovaný Nagelsmann má covid. Bayern sfúkol Benficu i bez neho

Futbalisti FC Barcelona sa až vo svojom treťom vystúpení v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov dočkali víťazstva.

21.10.2021 14:03 , aktualizované: 15:40
Julian Nagelsmann Foto: ,
Tréner Bayernu Julian Nagelsmann.
debata (3)

Dynamo Kyjev zdolali v stredu na svojom štadióne 1:0, no tréner Ronald Koeman nebol úplne spokojný. Uviedol, že triumf jeho zverencov mal byť výraznejší.

Zo strany domácich to bol od začiatku boj s prehusteným defenzívnym valom Kyjevčanov. V 36. minúte ho prelomil stopér Piqué, ktorý trafil z päťky volejom po pase Jordiho Albu.

Po prestávke rozhýbal ofenzívu „Barcy“ striedajúci Ansu Fati, v dvoch šanciach však nepridal poistku. Hostia ani raz neohrozili bránu súpera a aj v treťom zápase vyšli gólovo naprázdno.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo dokonal ďalší obrat na Old Trafforde. Barcelona žije vďaka Piquému

"Každý videl, že sme si po prestávke vytvorili tri čisté šance. Takže nemôžem hráčom odpustiť všetko.

Trochu sme riskovali smerom dozadu, ale našťastie sme boli v defenzíve perfektní. Boli sme lepší ako súper, po hodine hry sme však mali mať troj- alebo štvorgólový náskok," citoval Koemana denník Marca.

Katalánci sa dobre naladili na nedeľné ligové El Clásico, v ktorom doma privítajú Real Madrid. Ale aj Madridčania idú do derby plní sebavedomia, majú za sebou impozantnú výhru 5:0 na ihrisku Šachtaru Doneck.

„Áno, sme pripravení vyhrať aj El Clásico. Prečo nie? Chápem, že fanúšikovia odchádzali zo zápasu nespokojní, lebo sme nedali viac gólov. Musíme byť efektívnejší,“ dodal Koeman.

Ole Gunna Solskjaer, Cristiano Ronaldo Čítajte viac United sa otriasli zo studenej sprchy, no Scholes im naložil. Tréner velebil Ronalda

Na čele skupiny je Bayern Mníchov, ktorí zvíťazil na ihrisku Benficy Lisabon vysoko 4:0. Všetky góly strelili hostia v záverečnej dvadsaťminútovke, predtým im dva zásahy neuznal systém VAR.

Bayern je s plným počtom 9 bodov a skóre 12:0 na najlepšej ceste za postupom do osemfinále. Barcelona je s tromi bodmi tretia o bod za Benficou.

Bavori triumfovali aj napriek neúčasti trénera Juliana Nagelsmanna. Ten mal zdravotné problémy, klub oznámil, že ide o infekciu podobnú chrípke.

Tréner poslal svojim asistentom pokyny na diaľku. Neskôr Bayern potvrdil, že Nagelsmann mal pozitívny test na koronavírus napriek tomu, že bol úplne zaočkovaný.

Robert Lewandowski Čítajte viac Štyri góly za sedem minút. Bayern sa po kanonáde vrátil na čelo

"Napriek tomu, že je Julian Nagelsmann plne zaočkovaný, vyšiel mu pozitívny test na Covid-19.

Separátne ho prepravili do Mníchova a nastúpil do karantény," uviedol v komuniké Bayern Mníchov, ktorý nastúpi v sobotu v rámci najvyššej nemeckej súťaže proti Hoffenheimu.

„Som rád, že sme tento zápas vyhrali aj za Juliana. Bol to z našej strany skvelý výkon,“ povedal pre klubový web Dino Toppmöller, ktorý viedol mužstvo spolu s Xaverom Zembrodom.

Mníchovčania nastúpia v sobotu v rámci najvyššej nemeckej súťaže proti Hoffenheimu, na budúci týždeň ich čaká pohárový duel s Borussiou Mönchengladbach a ligový zápas s Unionom Berlín.

Nagelsmann môže vynechať všetky tri stretnutia a možno aj domácu odvetu proti Benfice, ktorá je na programe 2. novembra.

Mníchovské zdravotnícke úrady uviedli, že karanténa trvá zvyčajne 14 dní, ale plne zaočkované osoby bez príznakov ju môžu ukončiť s negatívnym PCR testom už po piatich dňoch. Informovala agentúra dpa.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona #Julian Nagelsmann