Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladý žilinský tím zvalcoval Tobol Kostanaj, čaká ho posledný krok

Futbalisti MŠK Žilina postúpili do play off Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovej domácej odvete 3. predkola zdolali Tobol Kostanaj vysoko 5:0 po tom, ako v úvodnom stretnutí v Kazachstane uspeli 1:0.

12.08.2021 20:40
SR futbal EKL 3. predkolo odveta Žilina Tobol ZAX Foto: ,
Vahan Bichakhchian (MŠK Žilina) a Alexandr Maročkin (Tobol Kostanaj).
debata (7)

V baráži nastúpia Žilinčania proti českému FK Jablonec. Úvodný súboj odohrá MŠK 19. augusta na pôde súpera, o týždeň neskôr absolvuje domácu odvetu.

MŠK Žilina – Tobol Kostanaj 5:0 (2:0)

Góly: 64. a 90.+1 Bičachčjan, 14. Ďuriš, 41. Rusnák, 81. Slebodník. ŽK: Anang, Kaprálik – Valiullin, Jovančič, Malij. Rozhodovali: Beaton – McFarlane, Mulvanny (všetci Škót.), 2227 divákov
Žilina: Petras – Rusnak, Minarik, Kiwior, Anang (71. Sluka) – Gono (84. Mráz), Fazlagič (71. Slebodník), Bičachčjan – Kapralik (71. Goljan), Jibril (78. Jambor), Duris
Tobol: Mokin – Malij, Maročkin, Amanovič – Kairov (68. Mirošničenko), Tagybergen (68. Manzorro), Jovančič, Valiullin – Tošič, Brigido (54. Mužikov), Sergejev

Žilinčania vstúpili do odvety s jednogólovým náskokom z prvého zápasu na pôde súpera a doma ho mohli hneď na začiatku zdvojnásobiť. Kaprálik sa v rýchlom protiútoku prepracoval až do šestnástky, kde prihral Jibrilovi, ktorý trafil žrď.

Zakrátko mali domáci ďalšiu veľkú príležitosť, Bičachčjan vypálil spoza pokutového územia a hosťujúci brankár Mokin vyrazil loptu, ktorá letela k žrdi. Ofenzívny nápor MŠK pokračoval a v 14. minúte už priniesol gólové vyjadrenie aj zásluhou individuálnej kvality Ďuriša, ktorý spoza šestnástky skóroval do horného rohu bránky.

SR Bratislava Futbal FL 2. kolo BAX Čítajte viac Zopakuje sa kauza Greif? Strelec chce preč, Slovan to odmieta

Po vyše polhodine hry ubránili Žilinčania ojedinelý útok hostí a okamžite sa vydali do rýchlej kontry, na jej konci osamotený Kaprálik neprekonal Mokina. To sa však v 41. minúte podarilo Rusnákovi, ktorý si prebral loptu na pravom krídle, v šestnástke si zasekol protihráča a krížnou strelou ľavačkou zvýšil vedenie.

Domáci aj po zmene strán vyspelým herným prejavom kontrolovali vývoj duelu a s prehľadom smerovali do baráže. V útočnej fáze boli naďalej nebezpečnejší než Tobol, brankár Petráš bol počas celého stretnutia takmer bez práce.

V druhom polčase sa Žilina nemusela ponáhľať smerom dopredu, Kostanaj si držala na dištanc kombináciami a keď to bolo potrebné, aj pozorne bránila. Po ďalšom protiútoku pridala tretí zásah, tesne pred šestnástkou si prevzal loptu Bičachčjan a namieril presne k žrdi.

Ďuriš sa po prihrávke Bičachčjana nepresadil, no náskok zveľadil v 81. minúte striedajúci Slebodník, ktorý výstavnou strelou spoza šestnástky zužitkoval kombinačnú akciu a zveľadil skóre na 4:0.

Mokin vyrazil nebezpečný priamy kop Bičachčjana, ale v nadstavenom čase ho už tento hráč po druhý raz prekonal, keď prízemnou umiestnenou strelou spoza pokutového územia stanovil výsledok na 5:0.

Hlas po zápase (zdroj: RTVS):

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Chlapci odviedli kus fantastickej práce, hrali výborne od začiatku zápasu. Dnes ukázali, že síce tvoria mladučký tím, ale dokážu podať výborný výkon. Tešíme sa najmä z divákov, že prišli, povzbudzovali a pomohli nám.

Myslím si, že sme videli krásny futbalový večer. Nezdá sa to, no súper bol kvalitný, ukázal to v domácom prostredí. Nedali sme mu žiadnu šancu a ani centimeter voľného priestoru. Vyslali sme veľmi veľa streleckých pokusov, vďaka patrí celému realizačnému tímu, tieto strely sú výsledok driny na tréningoch. Dostavil sa efekt."

7 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Tobol Kostanaj