Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zvracal v kabíne, mal podozrenie na otras mozgu. Opora Slovana prežila horor

Azda najzaujímavejší moment nie príliš zábavného stretnutia 2. predkola Ligy majstrov medzi Slovanom Bratislava a Young Boys Bern (0:0) prišiel v siedmej minúte.

22.07.2021 06:47 , aktualizované: 07:35
SR Futbal LM 2.predkolo 1.zápas Slovan YB Bern BAX Foto: ,
Na snímke zľava Vincent Sierro (Young Boys) a Jaba Kankava (Slovan) bojujú o loptu.
debata (23)

Do vysokej lopty šiel hosťujúci obranca Ulisses Garcia nohou, domáci Jurij Medveděv hlavou. Dopadlo to veľmi nešťastne.

Český krajný bek dostal kopačkou do hlavy, ktorou loptu zasiahol. Niekoľko desiatok sekúnd ležal na zemi, potreboval aj ošetrenie.

Garcia prekvapujúco vyviazol bez kartového trestu, odohral dovedna 84 minút. To Medveděv toľko šťastia nemal.

Hoci sa po hororovom zranení na ihrisko vrátil, po polhodine si sadol na trávnik a vyžiadal si striedanie.

Jeho chôdza dole z ihriska naznačovala, že odchovanec Viktorie Plzeň nie je v poriadku. Po zápase to potvrdil aj tréner Slovana Vladimír Weiss.

„Nie je mu dobre. Cez prestávku v šatni mu prišlo nevoľno a vracal. Má podozrenie na otras mozgu,“ povedal Weiss pre RTVS.

Pochvala od trénera Bernu

Slovenský majster po dlhšej dobe predviedol v európskych pohároch proti kvalitnejšiemu súperovi solídny výkon. Ocenil ho aj tréner hostí David Wagner.

"Podľa očakávania to bol ťažký zápas proti dobrému súperovi. Trvalo nám 20 minút, kým sme sa rozohrali a našli správny rytmus. V druhom polčase sme mali chvíľu ťažkosti, Slovan bol v úvodných desiatich minútach lepší.

Následne sme však opäť získali kontrolu nad zápasom a v záverečných pätnástich minútach sme mali veľkú prevahu. Nepremenili sme šance, preto sme dnes nevyhrali.

Remíza 0:0 je však pre nás dobrá východisková pozícia. Verím, že na našom štadióne, na umelej tráve a pred väčším počtom divákom sa nám podarí dosiahnuť postupový výsledok," povedal kouč Bernu.

Pokúsia sa o nemožné

Slovan pôsobil organizovanejšie, ako v minulosti. Bol živší smerom dopredu, kompaktný vzadu. Držal sa herného plánu, vedel, čo má hrať.

A najmä v druhom polčase dokázal favorita zo Švajčiarska zatlačiť. Z pološancí však neskóroval. I tak bol kouč Weiss s remízou spokojný.

slovan, bern Čítajte viac ONLINE: Slovan uhral s Bernom nerozhodný výsledok

"Ťažký zápas s výborným súperom. Bol to zápas o život, hrali sme rozumne, na hranici svojich možností v defenzíve. S takým ťažkým súperom to nie je jednoduché, ale ubehali sme to.

Mali sme dve-tri pološance, takisto aj súper, remíza je spravodlivá. Chýbala nám kvalita v zakončení, ale som spokojný s prístupom, hráči vydali všetko. Chceli sme vyhrať, no v takomto zápase si treba vážiť aj remízu," doplnil Weiss.

Odveta v Berne pred možno vypredaným viac ako 30-tisícovým hľadiskom je na programe v stredu 28. júla.

„Nechcem sa k tejto téme veľmi vyjadrovať, ale nerozumiem, prečo sa inde veci otvárajú a u nás nie. Keby to bolo možné, mali by sme plný štadión,“ reagoval na tisícovú návštevu na Tehelnom poli Weiss.

Bez ohľadu na zrušenie pravidla o vstrelených góloch na ihriskách súperov majú obaj tímy rovnako blízko i ďaleko do 3. predkola.

„Čaká nás náročná odveta. Hráčov chválim, ale chýbala nám kvalita v zakončení. Pokúsime sa v odvete o nemožné a o postup. Nepôjdeme tam odovzdane,“ skonštatoval Weiss.

Noví hráči? Snáď ma už neoklamú

Slovan čaká cez víkend prvý ligový zápas. V Poprade nastúpi proti nováčikovi z Liptovského Mikuláša. Dovtedy chce vystužiť svoj káder.

"Určite obmením zostavu. Vedome som pustil Erika Daniela a Kenana Bajriča na hosťovanie.

Nepočítal som s nimi a nechcel som ich držať v tíme. Verím, že do týždňa dotiahneme príchod 2–3 nových hráčov.

Sú to slovenskí i zahraniční hráči. Verím, že ma už nik neoklame. Hráč, ktorému som dôveroval a ktorý veľmi chcel prísť, na poslednú chvíľu odmietol prestup.

No možno mu to zarazil klub… Je to výborný hráč, reprezentant. V decembri mu končí zmluva, chceli sme za neho i zaplatiť. Škoda toho transferu,” vrátil sa Weiss k neuskutočnenému prestupu Tigrana Barseghyana pôsobiaceho v kazašskom FC Astana.

Mená nových posíl nechcel špecifikovať, ale šepká sa o útočníkovi Samuelovi Mrázovi z Empoli a Tihomirovi Kostadinovovi z Ružomberka.

Vladimír Weiss Čítajte viac Kto oklamal Weissa a Slovan? Stopa vraj vedie do Arménska

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Young Boys Bern