Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odflákli to ako Ronaldo. Dopadne Paríž rovnako ako Juventus?

Po dvadsiatich rokoch prvýkrát prehrali domáci súboj Ligy majstrov, v ktorom viedli. Trest ich neminul po dvoch obrovských chybách.

29.04.2021 11:33
Paríž Saint-Germain Foto: ,
Zmar v tábore parížskeho Saint-Germain.
debata

Paríž Saint-Germain vstúpil do stredajšieho semifinále proti Manchestru City dominantne. Súpera k ničomu nepustil, otvoril skóre, zahodil ďalšie príležitosti.

V druhom polčase sa však karta i skóre obrátili. A Paríž je kvôli driemaniu brankára Keylora Navasa a deravému múru na pokraji vyradenia.

„Dostali sme dva hlúpe góly. Niečo také sa nám nemôže stávať. Čaká nás odveta a my musíme veriť v obrat. Keby sme neverili, nemusíme ani nastúpiť do lietadla. Potrebujeme odstrániť naše slabé miesta a bojovať ako nikdy,“ vravel kapitán PSG Marquinhos po prehre 1:2.

Brazílsky defenzívny univerzál otvoril v stredu večer skóre. Ak chcete vidieť, ako sa ideálne uvoľniť v pokutovom území a nechytateľne zakončiť rohový kop, pozrite si jeho majstrovský kúsok. Gólová hlavička po štvrťhodine hry bola vrcholom ofenzívneho snaženia domácich.

„Dobre sme diktovali tempo hry, preberali si hráčov. Lenže 45 minút je veľmi málo, v druhom polčase sme zaostávali za očakávaniami. Prekvapilo ma, aké góly sme inkasovali. Nie je jednoduché akceptovať to, ale nemáme na výber,“ hneval sa domáci kouč Mauricio Pochettino.

Výhoda jeho mužstva zmizla v priebehu šiestich minút. Kevin de Bruyne a Riyad Mahrez predviedli výnimočnú kopaciu techniku, ale bez výraznej pomoci gólmana Navasa i jeho múru by nezariadili výsledkový obrat.

Po hodine hry nacentroval loptu do pokutového územia kapitán City a tá skončila pri vzdialenejšej žrdi. Gólman Navas do poslednej chvíle čakal, či niektorý z hráčov nezmení jej smer. Nestalo sa a Kostaričan už nestihol zareagovať.

„Možno to vyzerá tak, že zadriemal. Pravdou však je, že toto sú najhoršie lopty,“ obhajoval svojho kolegu bývalý anglický reprezentačný brankár Joe Hart. „Mal to ťažké. Gólman vždy čaká, či niekto nezmení smer lopty,“ pridal sa De Bruyne.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar hral dôležitú rolu aj pri druhom góle hostí. Je hlavným exekútorom štandardných situácií Manchestru, ale tentokrát svoje miesto prenechal spoluhráčovi Mahrezovi.

„Riyad sa ma opýtal, či môže kopať. Dal gól, takže nie je o čom,“ usmieval sa väčšinou zdržanlivý De Bruyne.

Mahrez trafil loptu veľmi dobre, o tom niet pochýb. Loptu však poslal do medzery v múre, ktorú vytvorili Presnel Kimpembe a Leandro Paredes. Bezmocný Navas od zlosti udrel rukou po lopte.

Zažil niečo podobné, ako pred mesiacom Wojciech Szczesny. Brankár Juventusu inkasoval proti Portu rovnakým spôsobom, na vine bol Cristiano Ronaldo. Domáci preto skončili v osemfinále Ligy majstrov.

Príbeh o deravom múre poznajú už aj v Paríži. Bude mať rovnakú pointu ako ten z Turína?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #manchester city #Paríž Saint-Germain