Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj rezervná výprava bez pozitívneho. Kmotrík: Sme podvedení a poškodení

Aj všetci členovia druhej výpravy futbalového Slovana Bratislava, ktorí sa z Faerských ostrovoch vrátili na Slovensko, mali negatívne testy na koronavírus.

26.08.2020 12:47
Klaksvík 2 Foto:
Štadión KÍ Klaksvík.
debata (22)

Táto výprava letela na Faerské ostrovy vo štvrtok a v piatok bola pripravená zasiahnuť do preloženého zápasu 1. predkola Ligy majstrov 2020/2021 s KÍ Klaksvík. Informoval o tom oficiálny web slovenského šampióna.

"Všetci hráči, členovia realizačného tímu a ľudia z manažmentu, ktorí sa z Faerských ostrovoch vrátili do Bratislavy, majú po pretestovaní na Slovensku negatívne výsledky testov na COVID-19.

V praxi to znamená, že sme mali na Faerských ostrovoch 35 hráčov, ktorí boli negatívni pred odletom, po prílete a taktiež po návrate, a teda mohli zasiahnuť do zápasu. Výsledky testov prinášajú ešte viac otáznikov nad konaním faerských úradov.

Právom sa cítime podvedení a poškodení. Je škandál, že klub, ktorý mal pripravené dve mužstvá a 35 negatívnych hráčov, by mal doplatiť na účelovú snahu miestnych úradov o neodohranie zápasu," povedal pre klubový web generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

VIDEO: Nepochopiteľné, čo sa môže stať na takejto úrovni, vraví Kmotrík (vysielané 22. 8.)
Video

Európska futbalová únia (UEFA) skontumovala výsledok zápasu KÍ Klaksvík – Slovan Bratislava na 3:0 v prospech klubu z Faerských ostrovov.

Kontrolná, etická a disciplinárna komisia riadiaceho orgánu postupovala podľa prílohy I.2.1 predpisov Ligy majstrov 2020/2021, ktorú schválil Výkonný výbor UEFA 3. augusta 2020.

Tá určuje, že ak jeden alebo viac hráčov, resp. členov výprav má pozitívny test na COVID-19 a podľa protokolu UEFA Return to Play nebude môcť nastúpiť na zápas, nasleduje kontumácia.

Vedenie Slovana sa voči rozhodnutiu UEFA odvolalo na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #KÍ Klaksvík