Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podobne ako Slovan. Ďalší tím čaká na verdikt, má však až 7 nakazených hráčov

Európska futbalová únia (UEFA) zrušila sobotňajší duel predkvalifikácie Európskej ligy Lincoln Red Imps - FC Priština.

22.08.2020 21:34
Futbal, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Dôvodom bolo, že až sedem hráčov kosovského tímu malo pozitívny test na koronavírus.

Duel sa mal pôvodne odohrať na Gibraltare v utorok 18. augusta, no odložili ho, pretože koronavírus objavili aj v pôvodnej výprave. Priština musela vyslať nový tím, ktorý pricestoval na zámorské územie Veľkej Británie v piatok.

Priamo na letisku ho testovali na koronavírus. Podľa protokolu UEFA musia mať hráči pred nastúpením na zápas dva negatívne testy na Covid-19, jeden tri dni pred duelom a druhý deň pred zápasom.

Gibraltárske médiá uviedli, že hráčom Prištiny umožnili pokračovať v prípravnom procese na stretnutie, hoci sa preukázali negatívnymi testami z laboratória, ktoré nemá certifikát Európskeho medicínskeho centra SYNLAB.

V Kosove žiadne laboratórium s požadovaným certifikátom nie je. Tím Prištiny absolvoval tréning na miestnom štadióne Victoria, no po informácii o siedmich pozitívnych testoch na koronavírus musel krajinu opustiť.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...

FC Priština je ďalším kosovským tímom, ktorý nemohol odohrať duel v európskych klubových súťažiach pre výskyt koronavírusu v mužstve. Rovnaký osud postihol v predkole Ligy majstrov tím KF Drita Gjilane.

Jeho súboj s Linfieldom skontumovali v prospech severoírskeho klubu. FC Priština teraz čaká na verdikt od UEFA o osude duelu.

V rovnakej situácii je aj slovenský šampión Slovan Bratislava, ktorý pre výskyt koronavírusu vo svojom mužstve nemohol nastúpiť na súboj 1. predkola Ligy majstrov s tímom KÍ Klaksvík na Faerských ostrovoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lincoln Red Imps #FC Priština