Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zastaví chlapec s veľkými ramenami aj Paríž?

Kľúče. Peňaženka. Diego Costa a Álvaro Morata.

17.08.2020 21:40
Neymar, Kylian Mbappé Foto: ,
Ilustračné foto
debata

To bol podľa jedného z fanúšikov Lipska obsah vrecka futbalistu Dayota Upamecana po štvrťfinále Ligy majstrov proti Atléticu Madrid (2:1). Nemci veria, že v utorkovom semifinále okrem dokladov či telefónu schová do vrecka aj hviezdy parížskeho Saint-Germain.

Tretí tím nedávno skončenej Bundesligy sa najradšej drží hesla – najlepšia obrana je útok. Lipsko však má v strede obrany nevybrúsený diamant. V októbri oslávi iba 22. narodeniny, jeho trhová hodnota sa podľa transfermarkt.de pohybuje na úrovni 45 miliónov eur. Viacerých bývalých či súčasných hráčov to neprekvapuje.

„Výnimočný,“ charakterizoval Francúza jedným slovom stredopoliar Cesc Fabregas. „Chlapec s veľkými ramenami a obrovskou budúcnosťou,“ pridal sa niekdajší útočník Barcelony Gary Lineker. „Skvelý hráč. Vynikal vpredu aj vzadu,“ doplnil bývalý stopér Manchestru United Rio Ferdinand.

Pri všetkej úcte k Atléticu, mladíka s africkými koreňmi čaká večer omnoho náročnejšia skúška. Kylian Mbappé, Neymar či Mauro Icardi už potrápili aj najlepších obrancov sveta.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

„Pre súboje v Lige majstrov sme všetci tvrdo pracovali. Plníme si sny, ale nechceme len lietať v oblakoch,“ povedal Upamecano pre klubovú stránku.

Syn rodičov pochádzajúcich z Guiney-Bissau nevraví len tak do vetra. Vyrastal v chudobných podmienkach v normandskom meste Évreux. Už odmala čelil silnému súperovi. Volá sa Ousmane Dembélé a momentálne hľadá stratenú fazónu v Barcelone.

„Bol ako môj starší brat. Na ihrisku však išlo kamarátstvo na chvíľku bokom. Raz z neho bude veľký hráč,“ predpovedal Dembélé. „Pýtal som si od Ousmaneho radu: Mám prestúpiť do Lipska? Neváhal a hneď mi začať sypať pozitíva na adresu Bundesligy. Som mu za to vďačný,“ doplnil Upamecano.

Keď bol na ihrisku naposledy, mal impozantné štatistiky. Vyhral sto percent súbojov, rovnakú úspešnosť mal aj pri prienikoch, trikrát súperovi vzal loptu. Ak si tieto famózne čísla udrží, PSG bude v Lisabone znova oblievať studený pot.

Program semifinále
Utorok: Lipsko – Paríž, streda: Lyon – Bayern Mníchov (21.00, oba zápasy na Orange Sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #RB Lipsko