Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhoršia séria od roku 1992. Arsenal vyhodil Emeryho

Futbalisti Arsenalu Londýn stále nemajú istotu účasti v šestnásťfinále Európskej ligy. Vo štvrtok prehrali doma s Eintrachtom Frankfurt 1:2 a hoci sú stále na čele F-skupiny, postupovú pozíciu potrebujú potvrdiť v záverečnom kole na ihrisku Standardu Liége.

29.11.2019 10:34 , aktualizované: 11:49
Unai Emery Foto: ,
Tréner Arsenalu Unai Emery v zápase s Frankfurtom.
debata (2)

Arsenal nevyhral už sedem zápasov vo všetkých súťažiach, čo je najhoršia séria londýnskeho tímu od roku 1992.

Po prehre s Frankfurtom v piatok Londýnčania prepustili trénera Unaia Emeryho, informuje BBC. Splnilo sa tak prianie niektorých fanúšikov, ktorí vo štvrtok držali transparenty s nápisom „Emery von!“.

Vo funkcii vydržal osemnásť mesiacov. Spoločne s ním skončil aj celý jeho realizačný tím. Lavičku „kanonierov“ dočasne prevzal bývalý stredopoliar Arsenalu Freddie Ljungberg.

Emery nahradil vlani v lete vo funkcii Arsenea Wengera. V úvodnej sezóne obsadil s Londýnčanmi piate miesto v tabuľke Premier League a priviedol ich do finále Európskej ligy. Momentálne sa im však nedarí.

„Úprimne ďakujeme Unaiovi a jeho kolegom za úsilie dostať klub na najvyššiu úroveň. Prajeme im veľa úspechov do budúcnosti,“ uviedol na klubovom webe šéf Arsenalu Josh Kroenke.

Hovorí sa o tom, že by ho mohol na lavičke vystriedať Portugalčan Nuno Espírito Santo.

Arsenal najbližšie nastúpi v nedeľu v ligovom dueli na ihrisku Norwichu.

Kapitán Pierre-Emerick Aubameyang vo štvrtok síce pred najnižšou návštevou na štadióne Emirates od jeho otvorenia v roku 2006 poslal Arsenal do vedenia, japonský stredopoliar Dajči Kamada ale dvoma gólmi po prestávke otočil skóre v prospech Frankfurtu.

Arsenal bol pritom v F-skupine po prvej polovici programu v komfortnej situácii, keď vyhral úvodné tri zápasy. Už v minulom kole mal postup takmer vo vrecku – na ihrisku Vitorie Guimaraes viedol ešte v 90. minúte, no napokon domáci vyrovnali na konečných 1:1.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Unai Emery