Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rasistické urážky z celého štadióna. Lukaku sa sťažuje na fanúšikov Slavie

Útočník Interu Miláno Romelu Lukaku tvrdí, že v stredajšom zápase 5. kola Ligy majstrov na štadióne Slavie čelil rasistickým urážkam zo strany divákov.

28.11.2019 19:33
Romelu Lukaku, Slavia Praha Foto: ,
Útočník Interu Miláno Romelu Lukaku strieľa gól Slavii Praha.
debata

Belgický futbalista, ktorého tím v Edene zvíťazil 3:1, vyzval Európsku futbalovú úniu UEFA, aby situáciu začala riešiť. Slavia sa ospravedlnila a rasizmus odsúdila, podľa pražského klubu išlo o prejav niekoľkých jednotlivcov.

Lukaku mal významný podiel na výhre Interu. Jeden gól strelil sám a ďalšie dva pripravil pre ofenzívneho kolegu Lautaro Martíneza. Radosť z dobrého výkonu mu však čiastočne pokazilo správanie niektorých fanúšikov.

„V zápase sa mi to stalo dvakrát. Nie je správne, aby to ľudia robili. Žijeme v roku 2019 a v tímoch je veľa hráčov rôznych národností. A keď na štadióny prídu ľudia, ktorí sa správajú takto zle, nie je to dobrý príklad pre deti. Dúfam, že s tým UEFA niečo urobí,“ povedal Lukaku brazílskej televízii Esporte Interativo.

Lukaku sa v 35. minúte pri oslave druhého gólu, ktorý nakoniec neplatil po opravnom verdikte videorozhodcu, otočil smerom k tribúnam a priložil si ukazovák k uchu na znamenie, že nadávky počuje.

„Celý štadión to robil, keď Lautaro strelil prvý gól,“ vyhlásil dvadsaťšesťročný belgický reprezentant.

Slavia sa Lukakuovi aj celému Interu ospravedlnila.

„Akékoľvek prejavy rasizmu či xenofóbie dôrazne odsudzujeme, platilo to v minulosti, platí to dnes a bude to platiť aj do budúcnosti. Za nenávistný prejav niekoľkých jednotlivcov sa ospravedlňujeme ako dotknutým hráčom, súperoci, ale aj ostatným fanúšikom. Toto správanie sa absolútne nezlučuje s hodnotami nášho klubu a ani so základmi ľudskej slušnosti,“ uviedol tlačový hovorca Slavie Michal Býček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Romelu Lukaku #SK Slavia Praha