Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Edenom sa niesla Včielka Maja. Slavia si pred výkopom uctila pamiatku Gotta

Futbalová Slavia si pred domácim zápasom 2. kola základnej skupiny Ligy majstrov s Dortmundom uctila pamiatku zosnulého Karla Gotta, ktorý v utorok zomrel vo veku 80 rokov.

02.10.2019 14:07
Slavia Praha, Dortmund Foto: ,
Fanúšikovia Slavie Praha počas zápasu s Dortmundom.
debata

Fanúšikovia oboch klubov po rozcvičke hráčov na počesť najslávnejšieho českého speváka približne dve minúty postojačky tlieskali a pripomenuli si legendu počúvaním českej a potom nemeckej verzie hitu Včielka Maja.

Minútu ticha pred výkopom zápasu nešlo u Európskej futbalovej únie UEFA, pod ktorú režim zápasu Ligy majstrov spadá, narýchlo zrealizovať.

Štvrť hodiny pred začiatkom duelu, keď sa skončila rozcvička, sa štadiónom Eden rozoznela pieseň Včielka Maja a na obrazovkách bežali čiernobiele zábery s Gottom. Celý štadión povstal a viac ako dve minúty tlieskal. Mnohí fanúšikovia neskrývali dojatie.

K českej legende mal vzťah aj Dortmund, Gott totiž pre Borussiu v roku 1996 naspieval klubovú hymnu v štýle hitu Včielka Maja. Slávny spevák bol veľmi populárny v celom Nemecku. „Odpočívaj v pokoji, Karel Gott,“ uviedla Borussia na sociálnej sieti počas dňa.

Gott mal k Slavii blízko. „Tento deň sa už nedá užiť. Môžeme len bojovať a skúsiť vyhrať na Vašu počesť. Česť Vašej pamiatke, Maestro!“ uviedol na twitteri predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Celé Česko dnes zastihla smutná správa, vo veku 80 rokov zomrel najslávnejší český spevák Karel Gott. Človek, ktorý mal okrem hudby blízko aj k športu, sám pôsobil ako futbalový brankár. Maestro, odpočívajte v pokoji,“ doplnila Slavia.

Slavia na úvod skupiny pred dvoma týždňami prekvapivo remizovala v Miláne s Interom 1:1 a proti Borussii sa pokúsi o ďalší nečakaný výsledok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Karel Gott #SK Slavia Praha