Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je vyobrazený ako náhrada za Ježiša. Kriminálnik a rasista riadi klub vysielačkou

Viete si predstaviť najzbytočnejšie profesie zviazané so športom? Pre ilustráciu - napríklad plavčík sediaci vedľa olympijského plaveckého bazéna alebo tréner najslávnejšieho rumunského futbalového klubu.

15.08.2019 07:00
Gigi Becali Foto: ,
Majiteľ futbalového klubu Steaua Gigi Becali.
debata

Reč je o Steaue Bukurešť (FCSB), ktorá však tento názov momentálne nemôže používať kvôli sporom ústrednej postavy tohto príbehu s armádou.

Na svojské metódy podnikateľa Gigiho Becaliho žijúceho v pozlátenom paláci už upozorňovali po celom svete. Aj futbalisti pražskej Sparty či Mladej Boleslavi sa čudovali tomu, ako vedie svoju futbalovú hračku. Pred časom nastúpili proti tímu FCSB v pohárovej Európe. A neverili vlastným očiam a ušiam.

„Je vidieť, že nie sú v najlepšej pohode. Tomu sa však pri podmienkach, aké v klube panujú nemožno čudovať,“ povedal českým médiám po minulotýždňovom prvom stretnutí (0:0) brankár Mladej Boleslavi Jan Šeda.

Najmä on bol strojcom priaznivého výsledku do štvrtkovej domácej odvety. Aj v nej budú priaznivci svedkami nevídaného obrazu. Becali totiž zaobchádza s trénermi ako so špinavou bielizňou. Uráža ich, pranieruje v médiách, vyhadzuje počas zápas a cez vysielačku im diktuje, koho a kedy majú vystriedať a ako hrať. Nečudo, že už niekoľko týždňov hľadá nového kouča.

„Bol stratený. Nemohol som sa na neho pozerať. A tak som mu radšej cez manažéra po zápase odkázal, že končí,“ opísal posledné minúty ostatného kouča Bogdana Andoneho na lavičke FCSB Becali.

Nielen na štadióne sa Becali správa nehorázne. Príkladov je hneď niekoľko. Rozprávať by o nich vedeli viacerí rumunskí reportéri, ktorým sa po kritických príspevkoch vyhrážal zastrelením.

Pridať by sa k nim mohli aj hráči tmavej pleti. Najznámejší je prípad Florenta Sinamu-Pongolleho. Prestup bývalého hráča Liverpoolu s africkými koreňmi stopol so slovami: „Je to síce kresťan, ale príliš tmavý.“

Nevyberavý slovník používal aj pri politickom boji. Veď pri ohlásení prezidentskej kandidatúry povedal: „Vytvorím pre gejov a lesby špeciálne štvrte, aby nás ostatných nechali na pokoji.“

Vo štvrtok večer by nemal chýbať v meste Škodoviek. Muž v luxusnom obleku, nalakovaných topánkach a s vysielačkou v ruke bude dávať z tribúny príkazy, kto a ako má hrať.

Od človeka, ktorý má doma repliku slavného Da Vinciho obrazu Poslednej večere, kde je namiesto Ježiša vyobrazený on sám, niečo také neprekvapí…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FCSB #Gigi Becali