Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď Slovan trpel. Na Olympiakos prišlo viac ako 20-tisíc ľudí

Pre futbalový Slovan nadíde v stredu veľký deň. Slovenský šampión sa vracia do najlepšej klubovej súťaže sveta - Ligy majstrov. Zatiaľ iba do jej úvodného predkola, v ktorom ho vyzve Sutjeska Nikšič z Čiernej Hory.

09.07.2019 22:00
FUTBAL-LM: ŠK Slovan - Olympiakos Pireus Foto: ,
Pavol Masaryk bojuje s hráčmi Olympiakosu Ioannisom Papadopoulosom a Raúlom Bravom.
debata

Súťaž, v ktorej sa točia stovky miliónov eur, sa vracia po dlhom čase aj na Tehelné pole. Na ňom odohral najslávnejší slovenský klub naposledy zápas Ligy majstrov pred desiatimi rokmi.

Jeho súperom bol vtedy v treťom predkole favorizovaný Olympiakos Pireus. Grécky veľkoklub vystavil Slovanu stopku. Základ postupu položil už na súperovom trávniku, keď zvíťazil 2:0 (v Grécku sa zrodil rovnaký výsledok v prospech Olympiakosu).

„Slovan trpel od prvej minúty,“ písala vtedy Pravda.

Prehre Slovana nezabránili ani takí hráči, akými boli vtedajší kapitán Samuel Slovák, stredopoliar Ján Kozák či ofenzívne duo Pavol Masaryk a dnes už nebohý Juraj Halenár.

V základnej jedenástke Olympiakosu nechýbali ani niektorí grécki majstri Európy z roku 2004 či viacero známych mien európskeho futbalu.

Pozrite si, ako vyzerali zostavy oboch súperov.

LIGA MAJSTROV – 3. PREDKOLO, 1. ZÁPAS (29.7.2009)
Slovan Bratislava – Olympiakos Pireus 0:2 (0:2)
Góly: 2. A. Papadopoulos, 21. Leonardo. Diváci: 21 250. Rozhodca: Circhetta (Švajč.). Žlté karty: Dobrotka, Petráš, Kozák – Maresca.
Slovan: Bičík – Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, P. Petráš – J. Kozák – Gaúcho (74. Ivana), Saláta (79. Černák), Slovák – Halenár, Masaryk (58. Sylvestr).
Olympiakos: Nikopolidis – M. Žewlakow, A. Papadopoulos, Mellberg, Raúl Bravo – Zairi, Ledesma, I. Papadopoulos (70. Maresca), Dudu, Leonardo (60. Galletti) – Mitroglou (84. Diogo).

Pripomeňte si aj najzaujímavejšie okamihy zo zápasu, ktorý sledovalo viac ako 21-tisíc divákov v našej fotogalérii a vo videu.

Zostrih zo zápasu Slovan - Olympiakos.
Slovan - Olympiakos Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Plné tribúny na Tehelnom poli počas zápasu...

Zároveň sa vás pýtame, ako obstojí Slovan v úvodnom súboji s Nikšičom. Odpovedať môžete v ankete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Olympiakos Pireus #Sutjeska Nikšič