Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyčnievajú z radu. Charizmatickí mágovia sa pobijú o Ligu majstrov

Krajanom nie sú správaním sa veľmi podobní. Argentínčanovi akoby chýbalo trochu bláznivého juhoamerického entuziazmu. Nahrádza ho uvážlivosťou, ktorú však občas silné emócie aj tak prevalcujú.

30.05.2019 14:00
Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp Foto:
Tréneri finalistov Ligy majstrov Mauricio Pochettino a Jürgen Klopp.
debata

Nemec nie je tradičným suchárom, ktorý má všetko dopodrobna nalinkované a emócie drží pekne pod pokrievkou. Je to šoumen. Pred zápasmi, počas nich aj krátko potom, ako zaznie záverečný hvizd.

Tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino a kouč Liverpoolu Jürgen Klopp akoby vytŕčali z radu. A práve preto ich fanúšikovia majú radi. Obaja sú výnimočnými zjavmi na lavičkách futbalových gigantov z Premier League, ktorí to dotiahli až do finále Ligy majstrov.

Favoritom je Liverpool

Po parádnej práci so svojimi tímami ich čaká súboj aj o rešpekt okolia. Veď kto vyhrá Ligu majstrov s klubom, od ktorého sa to príliš neočakáva, si ho určite zaslúži.

„Finále Ligy majstrov medzi dvomi mužstvami z Premier League, za ktorými sú dva parádne postupové príbehy? Čaká nás skvelá šou,“ vraví španielsky futbalista Bojan Krkič pre goal.com.

Už v sobotu (21.00) sa na madridskom štadióne Wanda Metropolitano rozpúta neľútostný boj oboch súperov o najväčšie víťazstvo v ich doterajšej trénerskej kariére.

Päťdesiatjedenročný Klopp sa môže pýšiť dvomi bundesligovými titulmi a rovnakým počtom triumfov v nemeckom Superpohári. S Dortmundom vyhral aj Nemecký pohár.

„Z Liverpoolu sa vďaka jednému z najlepších taktikov sveta stal obávaný súper. Majú parádny útok a hrajú veľmi dobre aj v obrane. Sú variabilní, tvrdo pracujú a dokážu využiť voľné priestory. Ak ich Tottenham súperovi ponúkne, stihne ho trest,“ predpovedá Krkič.

Pre španielskeho stredopoliara druholigového Stoke City je lanský finalista v pozícii favorita.

„Mám pocit, že v nej sa necíti najlepšie. Myslím si, že Liverpool bude diktovať tempo hry. Dôležitú rolu zohrajú aj tréneri. Veď obaja svojich zverencov dokonale poznajú. Vedia, ako na nich, majú charizmu,“ premýšľa Krkič.

Vyhrať a zanechať stopu

Pochettino nad hlavu ešte nezdvihol žiadnu trofej. O štyri roky mladší Kloppov náprotivok však v tomto ročníku dokázal s Tottenhamom priam nemožné. Napriek tomu, že v priebehu dvoch ostatných prestupových období do klubu nepriviedol ani jedného hráča, dotiahol tím až do posledného zápasu klubovej sezóny 2018/19.

Dôvodom bola najmä výstavba nového White Hart Lane, ktorý sa stal najmodernejším stánkom sveta. Jeho výstavba sa šplhala až k miliarde libier. A tak prestupy za ďalšie desiatky či stovky miliónov neprichádzali do úvahy.

„Je to kľúčový muž nášho úspechu. Odkedy prišiel, mal plán, ako z nás urobiť jedno z najlepších mužstiev v Európe. Teraz sme vďaka nemu blízko najvyššiemu stupienku. Chceme vyhrať a zanechať stopu v histórii klubu,“ chváli kouča strelec Spurs Harry Kane.

Pochettino sa bude môcť oprieť aj o svoju najväčšiu hviezdu. Kanova liečba zraneného členka prebieha rýchlejšie ako sa predpokladalo a tak môže byť podľa Krkiča kľúčom k úspechu Spurs.

„Klobúk dole, čo Pochettino dosiahol. Obzvlášť vo svete, kde sa v priebehu jedného prestupového obdobia točia stovky miliónov eur. Vždy dokáže so Spurs urobiť niečo nevídané. Súperi ich sledujú dlhý čas a aj tak zostanú ako obarení. To je majstrovstvo trénera, ktorému sa do zostavy vráti eso,“ uzatvára Krkič.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #FC Liverpool #Tottenham Hotspur #Jürgen Klopp #liga majstrov vo futbale #Mauricio Pochettino