Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbohom, Chelsea. Hazard zariadil triumf a rozlúčil sa

Prvé anglické derby v pohárovej Európe sa skončilo. Stredajší predkrm pred sobotňajším finále Ligy majstrov nenadchol.

29.05.2019 23:20
Eden Hazard Foto: ,
Eden Hazard odohral za Chelsea zrejme posledný zápas.
debata

Chelsea a Arsenal uzatvorili sezónu v Európskej lige 2018/19 jednoznačným víťazstvom 4:1 pre zverencov Maurizia Sarriho.

„The Blues“ sa s nenávideným sokom rozišli do šatní po prvom polčase za bezgólového stavu. V druhom dejstve však v priebehu dvadsiatich minút favorit trikrát udrel a rozhodol o druhom triumfe v európskej klubovej súťaži číslo dva (naposledy v ročníku 2012/13).

Výraznou mierou k tomu prispela trojica ofenzívnych hráčov. Olivier Giroud, Pedro Rodríguez a Eden Hazard si podelili štyri presné zásahy do siete lúčiacej sa legendy Petra Čecha.

"Bolo to dobré finále. Museli sme trochu pridať v druhom polčase. Podarilo sa nám to. Som na tím pyšný, zaslúžili sme si vyhrať nejakú trofej.

Som veľmi šťastný, i keď to bolo pre mňa špecifické. Arsenal zmenil môj život, musel som spracovať veľa emócii,“ tešil sa pred mikrofónom BT Sport niekdajší strelec Arsenalu Giroud.

Skóre otvoril krátko po prestávke prvý menovaný. Francúzsky útočník potvrdil rolu najlepšieho strelca nedávno skončenej edície Európskej Ligy. Jedenásty gól v štrnástom stretnutí dosiahol parádnou hlavičkou.

„Fantastická rybička, prvotriedne zakončenie. Giroud miluje Európsku ligu a chcel to potvrdiť aj vo finále. Bol veľmi odhodlaný aj odvážny a teší sa zo svojej odmeny,“ rozplýval sa spolukomentátor BT Sport a niekdajší hráč Manchestru United či Leicestru Robbie Savage.

O niekoľko minút neskôr bol rozdiel už dvojgólový, keď sa po prihrávke Hazarda presadil Pedro. Belgický krídelník, ktorý má namierené do Realu Madrid, sa taktiež dočkal gólového zápisu. Bol hneď dvojnásobný.

Chelsea zvíťazila v Európskej lige 18/19 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Útočník Chelsea Olivier Giroud presnou...

Najskôr premenil pokutový kop po faule na Girouda, neskôr odpovedal na famózny kontaktný gól Alexa Iwobiho. Nebyť niekdajšieho brankára Chelsea Čecha, bolo by skóre aj výraznejšie.

"Rozhodne sa to v najbližších dňoch. Jediné, na čo som myslel, bolo zdvihnúť nad hlavu trofej. Teraz čakám na rozhodnutie oboch klubov. Je to moje zbohom Chelsea, ale vo futbale nikdy neviete.

Splnil som si sen o Premier League. Hral som najlepšiu ligu sveta sedem rokov. A je správny čas skúsiť novú výzvu,“ priznal po záverečnom hvizde Hazard.

"Je to najlepší hráč, aký za ostatné roky obliekal modrý dres. Celej lige bude chýbať. Vyzeralo to, ako keby si v tejto sezóne urobil z Premier League vlastný dvor,“ reagoval na Hazardove slová niekdajší obranca Arsenalu Martin Keown.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #finále #prestup #Real Madrid #Eden Hazard #Olivier Giroud #Chelsea FC #Arsenal FC