Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi nie je boh, ale neuveriteľný unikát. Barcelona je po jeho párty blízko k finále

Urobíme maximum, aby sme získali trofej Ligy majstrov a priniesli ju späť na Camp Nou. Týmito slovami kapitán futbalistov Barcelony Lionel Messi pred časom jasne deklaroval ciele v prebiehajúcej sezóne. K splneniu sľubu tisíckam Kataláncom je opäť o čosi bližšie.

01.05.2019 23:08 , aktualizované: 02.05.2019 14:29
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi zvyšuje z priameho kopu na 3:0.
debata

Tréner by sa zbláznil

Najmä vďaka jeho dvom gólom zdolal španielsky šampión v stredajšom prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov Liverpool 3:0. Ten druhý by si určite našiel miesto vo futbalových učebniciach. Bol by krásnym príkladom priameho kopu, ktorým chcete prekonať jedného z najlepších gólmanov súčasnosti.

„Videl som to len dole z trávnika. Na tribúne to muselo vyzerať ešte krajšie. Pravdou je, že Leo vždy prekvapí. Lopta bola od bránky veľmi ďaleko. Nevedel som, čo ide robiť a netuším, ako sa mu to podarilo. Isté je len to, že zakaždým prekvapí. Radšej nepremýšľam nad tým, ako to robí. Zbláznil by som sa,“ opísal svoje pocity po stretnutí kouč Barcelony Ernesto Valverde.

Hocikto by si z asi tridsiatich metrov na Alissona Beckera netrúfol. Brankár Liverpoolu je napriek svojej výške (191 cm) veľmi mrštný. V Premier League kraľuje gólmanom v počte čistých kont – v 34 kolách ich nazbieral 20. Lenže Barcelona je klub iného rangu ako tie, ktoré bojujú v anglickej lige o prežitie. A Messi nie je hocikto.

„Je to veľký hráč, ale nie je to boh,“ vravela na margo argentínskej hviezdy hlava rímskokatolíckej cirkvi a Messiho veľký obdivovateľ pápež František. Ktovie, či sledoval najnovší kúsok hviezdneho krajana…

Barcelona zdolala Liverpool na úvod semifinále LM Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Barcelony a Liverpoolu pred úvodným...

Tridsaťjedenročný rodák z Rosaria zakrútil loptu presne do rohu Alissonovej bránky. Podľa Times letela necelú sekundu rýchlosťou 98 kilometrov za hodinu.

Hoci sa Brazílčan Alisson naťahoval, fyzika i Messiho genialita boli proti nemu. Potom už len smutne rozhadzoval rukami a sledoval, ako sa o dvadsať centimetrov nižší súper posediačky raduje a bije do pŕs.

„Každý má v tíme svoju rolu. A potom je tu Messi. Hráč, ktorý všetko robí tak, aby ostatní mohli hrať. Je neuveriteľný a unikátny. Už nikdy sa nenájde hráč ako on,“ vravel po stretnutí pre stránku súťaže obranca Jordi Alba.

Suárez odložil spomienky

Aj on predviedol čosi zo svojich magických schopností. Jeho prihrávka na úvodný gól by si taktiež našla miesto vo futbalových poučkách. Pre útočníka kvalít Luisa Suáreza už nebolo problémom otvoriť skóre.

„Tieto akcie spolu predvádzame na tréningu. Nie vždy to vyjde, ale teraz som mal minimum roboty,“ usmieval sa Suárez.

Aj on dodržal svoj predzápasový sľub.

„Na ihrisku nepoznám brata. Priateľstvá a spomienky idú bokom,“ reagoval na otázku, či bude oslavovať prípadný gól do siete bývalého zamestnávateľa. Predviedol nefalšovanú radosť.

„Myslím si, že to nebol jednoduchý zápas. Liverpool predviedol niekoľko solídnych akcií. Lenže my sme dobre zareagovali a máme Messiho,“ doplnil dobre naladený Suárez.

Futbalisti Barcelony oslavujú prvý z dvoch... Foto: Reuters, ALBERT GEA
Barcelona, Messi, gól Futbalisti Barcelony oslavujú prvý z dvoch gólov Lionela Messiho proti Liverpoolu.

Nielen on pochválil Liverpool, z ktorého v lete 2014 prestúpil do Barcelony. Pochvalu súperovi adresoval aj najlepší hráč zápasu Messi. Anglický celok si vytvoril niekoľko vyložených príležitostí. Marc-André Ter Stegen, konštrukcia bránky a v jednom prípade aj na čiare zachraňujúci stredopoliar Kataláncov Ivan Rakitič však boli proti streleniu dôležitého gólu na ihrisku súpera.

„Budúci týždeň pôjdeme do odvety na Anfield Road po vynikajúcom výsledku. Nebolo jednoduché ho dosiahnuť. Súper prišiel s jasným plánom, a tak sme loptu nedržali tak dlho, ako sme zvyknutí. Zareagovali sme na to veľmi dobre,“ nechal sa počuť Messi.

„Strelil góly z dorážky a priameho kopu. Dali sme mu dve šance a on ich premenil. Je náročné čeliť najlepšiemu hráčovi na svete. Obzvlášť, keď pri našich útokoch oddychuje niekde pri poliacej čiare,“ rýpol si do kapitána súpera stopér Liverpoolu Virgil van Dijk.

Liga majstrov – úvodné semifinále:

FC Barcelona – FC Liverpool 3:0 (1:0)
Góly: 75. a 82. Messi, 26. L. Suárez, rozhodoval: Björn Kuipers (Hol.)
FC Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (90.+ Aleňa), Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitič, Busquets, Arturo Vidal – Messi, L. Suárez (90.+. O. Dembélé), Coutinho (60. Semedo)
FC Liverpool: Alisson – J. Gomez, Matip, V. van Dijk, Robertson – Milner (84. Origi), Fabinho, Keita (24. Henderson) – M. Salah, S. Mané, Wijnaldum (78. Firmino)

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Liverpool #Lionel Messi