Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak chcete Hazardov dres, zneste Sevillu zo sveta, počul Stoch. Tip na súpera vyšiel

Bola to noc, na akú fanúšikovia Slavie Praha nikdy nezabudnú. Český klub vyradil v Európskej lige favorizovanú Sevillu a postúpil do štvrťfinále.

15.03.2019 09:24 , aktualizované: 13:33
Slavia Praha Foto: ,
Postupová radosť. Futbalisti Slavie si zahrajú vo štvrťfinále Európskej ligy.
debata

Zápas, ktorý mal mimoriadne dramatickú zápletku, rozuzlila až záverečná minúta predĺženia (riadny hrací čas i prvý zápas sa skončili 2:2). V nej skóroval domáci Traoré a zariadil senzačné víťazstvo domácich 4:3.

Na radosť takmer 20-tisíc divákov na štadióne, ale aj slovenského reprezentanta Miroslava Stocha, ktorý háji farby Slavie.

„V tej chvíli ma premohol strach. Bál som sa, aby rozhodca neodpískal niečo nedovolené. Až keď ukázal na stredový kruh, rozbehol som sa za hráčmi. No len na chvíľu, nechcel som riskovať, že za opustenie svojej zóny dostanem trest,“ hovoril novinárom tréner Jindřich Trpišovský.

V momente, keď sa usadil v tlačovom centre na stoličku, bolo dávno po polnoci. „Chcel som si užiť oslavy s hráčmi. Predsa len, takýto večer už možno nikdy nezažijeme. Vyradili sme predsa šiesty tím sveta,“ radoval sa.

Zostrih zo zápasu Slavia - Sevilla.

Jeho zverenci sa v piatok popoludní dozvedia meno štvrťfinálového súpera. Sily si zmerajú s jedným zo šestice Arsenal Londýn, Chelsea Londýn, Frankfurt, Valencia, Villarreal, Benfica Lisabon a Neapol.

„Snom je Anglicko. Vieme, že naše šance na postup by boli malé, ale takúto príležitosť už nemusíme nikdy dostať,“ tvrdil tréner Slavie.

Napokon, na základe anglických súperov cez polčasovú prestávku motivoval svojich hráčov.

„Vravel som im – ak si chcete meniť dres s Hazardom (opora Chelsea, pozn.), musíte zniesť Sevillu zo sveta,“ usmieval sa Trpišovský.

Jeho (mimoriadne náročnú) úlohu futbalisti lídra českej ligy do bodky splnili. A dočkajú sa aj naplnenia sna – a v pražskom Edene privítajú hviezdneho londýnskeho Edena.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili SSC Neapol – Arsenal Londýn, FC Villarreal – FC Valencia, Benfica Lisabon – Eintracht Frankfurt.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe vo štvrtok 11. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. „Zošívaní“ sa v prípade postupu cez víťaza EL zo sezóny 2012/2013 stretnú s víťazom dvojzápasu Benfica Lisabon – Eintracht Frankfurt.

Pri žrebe neboli žiadne nasadené a nenasadené tímy, stretnúť sa mohli aj dve mužstvá z jednej krajiny. Jediným obmedzením bolo, že Chelsea a Arsenal nemohli hrať v ten istý deň domáci zápas na základe rozhodnutia londýnskych úradov. V takomto prípade by sa zmenilo poradie zápasov „kanonierom“, keďže v predchádzajúcej ligovej sezóne skončili v tabuľke Premier League nižšie ako „The Blues“.

Žreb štvrťfinále EL 2018/2019:

  • Slavia Praha – Chelsea Londýn
  • SSC Neapol – Arsenal Londýn
  • FC Villarreal – FC Valencia
  • Benfica Lisabon – Eintracht Frankfurt

    Semifinále:

    Slavia Praha/Chelsea Londýn – Benfica Lisabon/Eintracht Frankfurt

    SSC Neapol/Arsenal Londýn – FC Villarreal/FC Valencia

TV Pravda: Pozrite si vo videu názor Jozefa Barmoša na aktuálne dianie v Lige majstrov.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Eden Hazard #Jindřich Trpišovský FC Sevilla