Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stochovo gala. Gólom a prihrávkou prispel k cennej remíze v Seville

Slovenský futbalista Miroslav Stoch skóroval za Slaviu Praha pri remíze 2:2 vo štvrtkovom prvom osemfinálovom zápase Európskej ligy UEFA 2018/2019 na ihrisku FC Sevilla.

07.03.2019 20:56 , aktualizované: 23:03
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch (vpravo) oslavuje gól Slavie Praha do bránky Sevilly v 1. zápase osemfinále Európskej ligy.
debata

Dvadsaťdeväťročný krídelník sa presadil v 25. minúte, tečovanou strelou spoza šestnástky vyrovnal priebežný stav na 1:1. Stoch mal podiel aj na druhom presnom zásahu svojho tímu, keď v 39. minúte po jeho centri dostal so šťastím loptu do bránky domácich Král.

Hráči päťnásobného víťaza EL mali počas celého duelu prevahu, „zošívaní“ si však odviezli zo Španielska cennú remízu.

„Snažil som sa najmä trafiť bránku prvým dotykom. Nebola to jednoduchá strela, ale som rád, že perfektne vyšla, aj keď bola trochu tečovaná. Chvalabohu, že lopta skončila v sieti. Urobili sme dosť chýb v strede poľa, čo domáci využívali na rýchle protiútoky. Nás to však nepoložilo, uhrali sme v Seville super výsledok, ale sme len v polovici. O týždeň to bude zaujímavé. Dúfam, že minimálne zopakujeme výkon, Seville to sťažíme a postúpime,“ uviedol M. Stoch v rozhovore pre Českú televíziu.

„Výsledok je pre nás fantastický, dokázali sme tu dať dva góly. Nechcem povedať, že sme mali poriadnu porciu šťastia, ale musíme si priznať, že súper v druhej polovici nepremenil niektoré vyložené šance. My sme, naopak, boli produktívni. Na druhej strane si hráči ten výsledok zaslúžili za to úsilie, ktoré do toho dali. Sevilla je taký gigant, že sa do šancí dostane a vy potrebujete top výkon. Ten jednoznačne predviedol Ondra Kolář. Po tom výsledku, ktorý sme uhrali, si trúfnem povedať, že to teraz môže byť 50 na 50.“

Prvé zápasy osemfinále Európskej ligy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miroslav Stoch strieľa vyrovnávajúci gól Slavie...

Slavia, ktorá sa usiluje o premiérový postup v pohároch do štvrťfinále od roku 2000, ako prvá v tejto sezóne Európskej ligy v Seville neprehrala. Päťnásobný víťaz a rekordér súťaže v predchádzajúcich siedmich zápasoch na svojom štadióne vyhral pri skóre 24:1. Zdolal aj Olomouc, ktorý v 4. predkole vyradil po triumfoch 1:0 vonku a 3:0 doma.

Milan Škriniar odohral celý duel v drese Interu Miláno na pôde Eintrachtu Frankfurt (0:0). Hosťom sa nepodarilo skórovať ani z jedenástky, ktorú v 22. minúte nepremenil Marcelo Brozovič.

Zenit Petrohrad v základnej zostave s Róbertom Makom podľahol doma Villarrealu 1:3. Slovenský reprezentant bol na ihrisku do 72. minúty.

Stade Rennes prekvapujúco zdolal Arsenal Londýn 3:1, hostia hrali od 41. minúty bez vylúčeného stopéra Sokratisa Papastathopoulosa.

Sklamaní hráči Arsenalu Petr Čech and Laurent... Foto: Reuters, PAUL CHILDS
Petr Čech, Laurent Koscielny Sklamaní hráči Arsenalu Petr Čech and Laurent Koscielny po prehre v Rennes.

Arsenal vstúpil do zápasu skvele a už vo štvrtej minúte ho poslal do vedenia Alex Iwobi. K vyrovnaniu Rennes pomohol Sokratis Papastathopoulos, ktorý za faul pred šestnástkou dostal druhú žltú kartu a z nariadeného priameho kopu sa na dvakrát presadil Benjamin Bourigeaud.

„Vylúčenie bolo kľúčovým okamihom zápasu, pretože z následného priameho kopu dali gól. Pre nás to potom bolo veľmi ťažké,“ povedal Čech na webe Arsenalu. „Ale nie sme bez šance, pretože v minulosti sme už dvojgólovú stratu dokázali zmazať,“ dodal.

Rennes potom anglického favorita pritlačilo, ale Petr Čech dlho odolával. Nakoniec však bývalý český reprezentant, ktorý v Rennes pôsobil v rokoch 2002 až 2004 a domáci fanúšikovia ho privítali niekoľkými transparentmi, napriek niekoľkým dobrým zákrokom ešte dvakrát inkasoval.

Najprv za jeho chrbát nešťastne zrazil centrovanú loptu obranca Nacho Monreal a dve minúty pred koncom Čecha prekonal hlavou úplne osamotený Ismaila Sarr. Pred domácou odvetou je tak Arsenal v ešte horšej pozícii ako v prvom kole play off. To začal prehrou 0:1 v Borisove, ale doma potom vyhral 3:0.

„Druhý gól bol padol po nešťastnom teči, ale stále som si myslel, že sme ešte v zápase. Najviac ma mrzí tretí gól, pretože keď prehráte vonku 1:2, tak stále máte výhodu gólu z ihriska súpera. Sťažili sme si to, ale gól z Rennes nám ešte stále môže pomôcť,“ myslí si Čech.

Dynamo Záhreb, ktoré bolo v skupinovej fáze súperom Spartaka Trnava, si poradilo s Benficou Lisabon najtesnejším rozdielom 1:0.

Fanúšikovia Dynama Záhreb počas zápasu proti... Foto: Reuters, BORUT ZIVULOVIC
Dynamo Záhreb, fanúšikovia Fanúšikovia Dynama Záhreb počas zápasu proti Benfice Lisabon.

Chelsea Londýn zvíťazila na svojom ihrisku nad Dynamom Kyjev presvedčivo 3:0. Rolu favorita potvrdili aj hráči SSC Neapol, ktorí vyhrali rovnakým pomerom nad Salzburgom. Valencia zdolala ruský Krasnodar tesne 2:1.

1. zápasy osemfinále Európskej ligy UEFA 2018/2019:

Dynamo Záhreb – Benfica Lisabon 1:0 (1:0)
Gól: 38. Petkovič (z 11 m)

Eintracht Frankfurt – Inter Miláno 0:0
M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas

Stade Rennes – Arsenal Londýn 3:1 (1:1)
Góly: 42. Bourigeaud, 65. Monreal (vlastný), 88. Sarr – 4. Iwobi, ČK: 41. Papastatho­poulos (Arsenal)

FC Sevilla – Slavia Praha 2:2 (2:2)
Góly: 1. Ben Yedder, 28. El Haddadi – 25. STOCH, 39. Král
M. Stoch (Slavia) odohral celý zápas a v 25. minúte skóroval

Zenit Petrohrad – FC Villarreal 1:3 (1:1)
Góly: 35. Azmoun – 33. Iborra, 64. Moreno, 71. Morlanes
R. Mak (Zenit) hral do 72. minúty

Chelsea Londýn – Dynamo Kyjev 3:0 (1:0)
Góly: 17. Pedro Rodriguez, 65. Willian, 90. Hudson-Odoi

SSC Neapol – FC Salzburg 3:0 (2:0)
Góly: 10. Milik, 18. Ruiz, 58. Onguene (vlastný)

FC Valencia – FK Krasnodar 2:1 (2:0)
Góly: 12. a 24. Rodrigo – 63. Claesson

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Miroslav Stoch #Arsenal Londýn #FC Sevilla #Zenit Petrohrad