Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vulgárny Neymar nadával rozhodcom: Vôbec nerozumejú futbalu!

Brazílsky útočník Neymar po nečakanom vyradení Paríža St. Germain v osemfinále Ligy majstrov ostro skritizoval rozhodcov.

07.03.2019 10:11
SOCCER-CHAMPIONS-PSG-MUN/ neymar Foto: ,
Hviezda PSG Neymar sledovala duel s Manchestrom United z tribúny spoločne so svojím otcom.
debata (1)

Dvadsaťsedemročnému futbalistovi sa nepáčilo, že Damir Skomina po porade s videorozhodcom nariadil za ruku Presnela Kimpembeho v nastavení stredajšieho zápasu penaltu, z ktorej Manchester United rozhodol o postupe.

Parížsky celok mal pritom osemfinále skvele rozohrané, pretože prvý zápas v Anglicku vyhral 2:0. Lenže v odvete v Parku princov sa dvakrát trafil Romelu Lukaku a aj keď v prvom polčase zvládol Juan Bernat vyrovnať, United nakoniec vyhrali 3:1 a po piatich rokoch postúpili do štvrťfinále.

Rozhodujúci gól dal v štvrtej minúte nastavenia Marcus Rashford z penalty, ktorá sa podľa Neymara vôbec nemala kopať.

„Je to hanba! Dali k videu štyroch chlapíkov, ktorí vôbec nerozumejú futbalu. To som ešte nevidel. Ako to mohla byť penalta, keď ho lopta trafila do chrbta?“ napísal aj s použitím vulgárnych výrazov na Instagrame Neymar, ktorý zápas vynechal pre zranenie.

Jeho spoluhráči boli o poznanie zdržanlivejší.

„Je ťažké o vyradení hovoriť, je to hanba. Boli sme vo forme, ale zase sme skončili predčasne. Ale taký je futbal a prosím fanúšikov, aby nám odpustili,“ uviedol kapitán PSG Thiago Silva. „Ako každý rok sa musíme zamyslieť nad tým, čo nám fungovalo a čo nie. Aby sme boli nabudúce ešte silnejší,“ povedal obranca Marquinhos.

Paríž St. Germain síce od roku 2011 patrí k najbohatším klubom sveta, ale v Lige majstrov došiel najďalej do štvrťfinále. Navyše bolestivé vyradenie neprežil prvýkrát – pred dvoma rokmi v úvodnom osemfinále doma rozstrieľal 4:0 Barcelonu, lenže v odvete utrpel debakel 1:6 a nepostúpil.

Podľa predsedu klubu Násira Chelajfího nemá vedenie v úmysle po ďalšom neúspechu nejaké unáhlené kroky, ako odvolanie trénera Thomasa Tuchela.

„Je to obrovské sklamanie. Nechápem, ako sa to mohlo stať,“ citoval katarského funkcionára denník L'Equipe. „Musíme niečo zmeniť, ale trénerovi veríme. Všetky rozhodnutia musíme urobiť s chladnou hlavou,“ dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Manchester United #PSG #liga majstrov vo futbale