Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Treble s Bayernom. Nezabudnuteľné spomienky pôjdu bokom

Pred decembrovým žrebom vyraďovacej fázy Ligy majstrov si želal jediné - Bayern Mníchov. Prianie Xherdana Shaqiriho sa naplnilo.

19.02.2019 09:04
Mohamed Salah Foto: ,
Hrdina Liverpoolu Mohamed Salah.
debata

V jarnej časti najprestížnejšej klubovej súťaže chcel poriadnu výzvu. A navštíviť štadión, kde oslavoval najkrajšie roky kariéry.

„Chcel som hrať proti bývalým spoluhráčom a klubu, ktorý mám stále v srdci. Bayern je kus futbalovej histórie. Som rád, že som bol na chvíľu jej súčasťou. Neviem sa dočkať vzájomného duelu,“ vravel pre klubovú stránku hráč Liverpoolu pred dnešným meraním síl v osemfinále Ligy šampiónov.

Dvadsaťsedemročný krídelník strávil v Allianz Aréne dva a pol roka. Počas nich získal deväť trofejí. V sezóne 2012/13 sa dokonca tešil z treble – víťazstva v Bundeslige, Nemeckom pohári aj Lige majstrov po výhre nad Dortmundom 2:1. Jej trénerom bol terajší Shaqiriho kouč – Jürgen Klopp.

„Boli to skvelé časy. Vyhrali sme množstvo trofejí, dokonca Ligu majstrov. Mali sme najlepšie mužstvo v dejinách Bayernu. Mám toľko nádherných spomienok, nikdy na ne nezabudnem,“ vrátil sa do minulosti bývalý hráč Bazileja či Stoke City.

Krátko sa vyjadril aj k trénerovi Kloppovi. Nemeckému stratégovi sa za tri a pol roka pri rieke Mersey podarilo mužstvo stabilizovať, posilniť viacerými šikovnými hráčmi (medzi inými aj Shaqirim) a nasmerovať ho k trofejam.

„Liverpool čakal pridlho. Klopp je muž na správnom mieste. S ním na lavičke čakanie na trofeje ukončíme,“ doplnil Shaqiri.

Priznal, že dnes večer na rozburácanom Anfielde pôjdu spomienky na bavorské ťaženie bokom. Shaqiri by mal byť žolíkom anglického mužstva. V súboji dvoch ofenzívne ladených mužstiev naháňajúcich prvenstvo v Premier League a v Bundeslige ťažko hľadať favorita.

„Sme schopní vyhrávať trofeje. Verím, že sa môžeme v Lige majstrov dostať ďaleko. Čaká nás náročná prekážka. Dva zápasy proti Bayernu ukážu, ako na tom naozaj sme. Sú vynikajúci vo všetkých smeroch, obzvlášť v ofenzíve. To isté však platí aj o nás. Bude to zaujímavá konfrontácia,“ uzavrel Shaqiri.

Program
Osemfinále – prvé zápasy: 21.00 Liverpool – Bayern, Lyon – Barcelona.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Liverpool #Xherdan Shaqiri