Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartak túži bodovať. Nie je to nemožné, tvrdí brankár Chudý

Trnavskí futbalisti vedia, s kým budú mať dnes večer česť, ale nenastúpia vo vopred porazeneckej nálade. Vyplýva to aj zo skúseností, ktoré získal Spartak v prvom stretnutí s Dynamom Záhreb na svojom štadióne.

08.11.2018 11:00
Martin Chudý Foto: ,
Brankár Martin Chudý a oslavujúci futbalisti Dynama Záhreb.
debata

„Cítili sme, že môžeme uhrať so Záhrebom dobrý výsledok. Možno aj tri body. Zápas nám utiekol medzi prstami. Viedli sme, ale inkasovali sme dva zlepené góly. Mám pocit, že Dynamo bolo trochu zaskočené našou hrou, najmä po tom, keď sme strelili prvý gól,“ pripomína Boris Godál, ktorý by sa mal po absencii v ligovom súboji s Podbrezovou vrátiť do zostavy trnavského mužstva.

Podľa neho bude v odvete rozhodujúce premieňanie šancí. „Ak si nejaké vypracujeme, musíme z nich dať nejaký gól. My sa do veľa možností nedostaneme, preto musíme byť efektívni,“ doplnil Godál.

Mladý Erik Jirka potvrdzuje, že mužstvu motivácia nechýba. „Je to Európska liga, pre nás výnimočný zápas,“ pripomína. „Budeme sa usilovať, aby sme v odvete neinkasovali a pokúsime sa skórovať.“

Kapitán Trnavy Boris Godál (vľavo) a Ivan... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Boris Godál, Ivan Šunjič Kapitán Trnavy Boris Godál (vľavo) a Ivan Šunjič z Dynama Záhreb.

Brankár Martin Chudý vie, že udržať si dnes čisté konto bude mimoriadne náročné. Zatiaľ sa mu to v tohtoročných pohárových súbojoch podarilo v štyroch prípadoch. „Škoda, že nemáme v skupine aspoň o bodík viac. Chýbalo nám k nemu aj trošku šťastia. Ale máme radosť aj z tých troch, ktoré sme už získali. Teraz nás čaká v Záhrebe veľmi ťažký zápas. Stále žijeme, ale potrebovali by sme bodovať,“ zdôrazňuje opora Spartaka.

Je v silách Trnavy získať aspoň bod aj na pôde Dynama?

„Myslím si, že to nie je nemožné,“ zareagoval Chudý. „Záhreb má vysokú kvalitu, zdolal doteraz všetkých súperov v skupine. Ale my sme v zápase s ním neboli bez šance. Dnes by sme potrebovali nadpriemerný výkon, to by sme mali šancu. Odveta môže byť podobná ako náš prvý zápas. Musíme byť stále koncentrovaní. Ukázalo sa, že keď sme súperových hráčov presovali, mali trochu problémy. To je poznatok, ktorý by sme mali uplatniť aj teraz. Vo zvyšných stretnutiach sa pobijeme o každý gól a bod.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Miroslav Chudý #Boris Godál