Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Srbska nie. Liverpool nechal pre istotu Xherdana Shaqiriho doma

Futbalisti Liverpoolu sa budú musieť v utorňajšom zápase Ligy majstrov na ihrisku Crvenej Zvezdy Belehrad zaobísť bez stredopoliara Xherdana Shaqiriho. Švajčiarsky reprezentant s kosovskými koreňmi s tímom neodcestoval z politických dôvodov.

05.11.2018 14:00
koláž Foto: ,
Xherdan Shaqiri a Granit Xhaka s kontroverznými gestami v zápase proti Srbsku.
debata

Medzi Srbmi a kosovskými Albáncami panujú napäté vzťahy od rozdelenia oboch krajín v roku 2008. Liverpool radšej nechal Shaqiriho doma, aby neriskoval prípadné problémy.

Počas letných majstrovstiev sveta v Rusku totiž Shaqiri kontroverzne slávil svoj gól do siete Srbska tak, že gestom znázornil orla na albánskej vlajke. Odmietol síce, že išlo o politickú provokáciu, od FIFA ale dostal pokutu.

„Počuli sme a čítali sme špekulácie o tom, akého privítania by sa Shaqirimu mohlo dostať. Hoci netušíme, čo by sa mohlo stať, chceme sa stopercentne sústrediť len na futbal a nemyslieť na nič iné,“ povedal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Srbsko odmieta aj po desiatich rokoch uznať nezávislosť Kosova s ​​populáciou 1,8 milióna obyvateľov, z ktorých väčšina je albánskeho pôvodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Xherdan Shaqiri