Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v Lige majstrov. CSKA zdolal Real, Plzeň v Ríme trpela

Futbalisti Realu Madrid prekvapujúco prehrali v utorňajšom stretnutí 2. kola G-skupiny Ligy majstrov na pôde CSKA Moskva 0:1.

02.10.2018 21:02
Roman Procházka Foto: ,
Slovák Roman Procházka z Plzne v súboji s Justinom Kluivertom z AS Rím.
debata (2)

Trojnásobný obhajca trofeje zaostával od druhej minúty po presnom zásahu Nikolu Vlašiča, na ktorý napriek drvivej prevahe nenašiel odpoveď. V piatej minúte nadstaveného času spálil tutovku „bieleho baletu“ Varane, domáci už bez vylúčeného brankára Akinfejeva cenné víťazstvo udržali.

AS Rím si na Olympijskom štadióne poradil s Viktoriou Plzeň vysoko 5:0 aj vďaka hetriku Edina Džeka. V drese českého šampióna sa predstavili traja slovenskí legionári – brankár Matúš Kozáčik a stredopoliari Roman Procházka s Patrikom Hrošovským. Na čele tabuľky je so štyrmi bodmi ruský klub, Real a AS ich získali tri, Plzeň jeden.

Juventus Turín zvíťazil nad Young Boys Bern 3:0, hetrikom sa blysol argentínsky útočník Paulo Dybala. Deviatimi nepretržitými víťazstvami v úvode novej sezóny vytvorili zverenci trénera Massimiliana Allegriho nový klubový rekord, okrem dvoch triumfov v LM ich zdobí aj sedemzápasová trojbodová šnúra v Serii A.

Juventus nastúpil bez potrestaného Cristiana Ronalda, ale jeho ofenzívna sila tým neutrpela. Už v 5. minúte po dlhom pase Bonucciho rozvlnil sieť volejom Dybala a ten istý hráč v 33. minúte zdvojnásobil náskok. Po prestávke Dybala skompletizoval hetrik a „Stará dáma“ sa so šiestimi bodmi a skóre 5:0 usadila na čele tabuľky.

Druhý zápas H-skupiny Manchester United – FC Valencia sa začal s päťminútovým oneskorením pre zápchy v okolí štadióna Old Trafford. „Červení diabli“ zvierali súpera, ktorému však nedokázali streliť gól a duel sa skončil nerozhodne 0:0.

V F-skupine šokoval Hoffenheim favorizovaného anglického šampióna Manchester City gólom Belfodila v prvej minúte, na ktorý však hostia našli rýchlu odpoveď a v 8. minúte Agüero po nedôraze obrany Hoffenheimu vyrovnal. Sterling sa po štvrťhodine rútil na brankára, ktorý mu nohou zmaril gólovú radosť a neujali sa ani tri šance Agüera.

Zverenci Pepa Guardiolu potrebovali po domácej prehre 1:2 s Lyonom zabrať. Po zmene strán kontrolovali hru, ale vytúžený gól dlho neprichádzal. V 73. minúte domáci brankár Baumann zasiahol v pokutovom území prenikajúceho Saneho, ale hlavný rozhodca Skomina neodpískal jedenástku.

V 87. minúte bol spasiteľom City striedajúci Silva, ktorý využil zaváhanie Poscha a rozhodol o výhre hostí 2:1. V ďalšom stretnutí „efka“ Olympique Lyon remizoval so Šachtarom Doneck 2:2, keď zmazal dvojgólové manko. So štyrmi bodmi je Lyon na čele skupiny.

Bayern Mníchov v domácom súboji E-skupiny iba remizoval 1:1 s Ajaxom Amsterdam. Benfica Lisabon viedla na ihrisku AEK Atény 2:0, v závere prvého polčasu však videl červenú kartu Dias a grécky tím početnú výhodu zužitkoval. Dvomi gólmi Klonaridisa sa mu podarilo vyrovnať, ale v 74. minúte rozhodol o výhre Benficy „žolík“ Semedo.

2. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2018/2019:

E-skupina:

AEK Atény – Benfica Lisabon 2:3 (0:2)
Góly: 53. a 63. Klonaridis – 6. Seferovič, 15. Grimaldo, 74. Semedo. ČK: 45.+4 Dias (Benfica) po 2. ŽK. Rozhodca: Grinfeld (Izr.)

Bayern Mníchov – Ajax Amsterdam 1:1 (1:1)
Góly: 4. Hummels – 22. Mazraoui. Rozhodca: Královec (ČR)

F-skupina:

TSG 1899 Hoffenheim – Manchester City 1:2 (1:1)
Góly: 1. Belfodil – 8. Agüero, 87. Silva. Rozhodca: Skomina (Slov.)

Olympique Lyon – Šachtar Doneck 2:2 (0:1)
Góly: 70. Dembele, 72. Dubois – 44. a 55. Moraes. Rozhodca: Treimanis (Lot.)

G-skupina:

CSKA Moskva – Real Madrid 1:0 (1:0)
Gól: 2. Vlašič, ČK: 90.+6 Akinfejev (CSKA) po 2. ŽK. Rozhodca: Hategan (Rum.)

AS Rím – Viktoria Plzeň 5:0 (2:0)
Góly: 3., 40. a 90.+2 Džeko, 64. Ünder, 73. Kluivert. Rozhodca: Raczkowski (Poľ.)
M. Kozáčik odchytal celý zápas, R. Procházka a P. Hrošovský (všetci Plzeň) odohrali celý zápas

H-skupina:

Juventus Turín – Young Boys Bern 3:0 (2:0)
Góly: 5., 33. a 69. Dybala. ČK: 78. Camara (YB Bern) po 2. ŽK. Rozhodca: Karasev (Rus.)

Manchester United – FC Valencia 0:0
Rozhodca: Vinčič (Slov.)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Young Boys Bern